Az MSZP több tiszteletet kér a hortobágyi gazdáknak

2014. május 19. 11:39

Az MSZP azt kifogásolja, hogy megindultak a szerződéskötések a hortobágyi földpályázatok nyerteseivel, holott korábban a VM azt ígérte: a Hortobágyi Nemzeti Park földpályázatai ügyében felmerült aggályok miatt a Kehi vizsgálatot folytat, aminek lezárásáig nem kötik meg a szerződéseket.

2014. május 19. 11:39

Az MSZP szerint több tisztelet jár a magyar vidéknek és a hortobágyi gazdálkodóknak a kormánytól – közölte az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának szocialista alelnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. 

Harangozó Gábor szerint kezd kicsúszni az irányítás Orbán Viktor miniszterelnök kezéből, mivel az elmúlt napokban elkezdték kiértesíteni a hortobágyi földpályázatok nyerteseit, hogy menjenek szerződést kötni. Az ellenzéki képviselő felidézte, Bitay Márton államtitkár még februárban arról adott tájékoztatást, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park földpályázatai ügyében felmerült aggályok miatt a kormányfő a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálatát kezdeményezte a pályázatok miatt, és azt is megígérte, hogy a vizsgálat végéig nem lesz változás a hortobágyi földeknél.

Innen szeretnénk üzenni azt Orbán Viktornak, hogy több tiszteletet a magyar vidéknek, több tisztelet jár a hortobágyi gazdálkodóknak” – fogalmazott. Harangozó Gábor hangsúlyozta, az ígéreteket be kell tartani, ezért azt követelik, hogy a szerződéskötést függesszék fel a nyertesekkel a Kehi-vizsgálat lezárultáig. Követelte azt is, hogy írjanak ki új, tisztességes pályázatot, amelyen valóban a helyben lakó gazdák juthatnak földhöz.

Gőgös Zoltán, az MSZP agrárpolitikusa elmondta, hogy több értesítést is kaptak a napokban a szerződéskötések elindulásáról. Kérdésre hozzátette: az érdeklődő gazdálkodóknak azt mondták, a Kehi-vizsgálat várhatóan május végén zárul.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. május 19. 13:14
Gőgös -- gúnár gideon -- mi van a libákkal?? Meg a gazdáikkal? Azok is Hortobágyiak voltak.
Mich
2014. május 19. 13:09
Haha... a bukott baloldal pártjai sorra el próbálják lopni (és kiferdíteni) a Fidesz szlogenjeit... Ennyire nem működik az agyuk...?!
liberálzöld.
2014. május 19. 11:42
Nem tetszik? Pereljenek be! Oszt jónapot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!