Schiffer szerint megbukott az összefogáson alapuló ellenzéki stratégia

2014. április 04. 07:47

Schiffer szerint az összefogás pártjainak vezetői nem számoltak azzal, hogy a kormányváltáshoz szükséges két és fél milliós tömeg rendkívül sokszínű. Az LMP társelnöke szerint Schiffert és Rogánt is megilleti az ártatlanság vélelme. Schiffer úgy gondolja, a fideszes és az „álbaloldali” elit egymást tartja felszínen.

2014. április 04. 07:47

Az LMP társelnöke szerint megbukott az az ellenzéki stratégia, amelyik „azon a bűvös szón alapul, hogy összefogás”, ugyanis alkotói nem számoltak azzal, hogy a magabiztos kormányváltáshoz szükséges két és fél milliós tömeg sokszínű és tagolt. Schiffer András erről a párt csütörtöki budapesti konferenciáján beszélt.

A politikus azt mondta: Szlovákiában Iveta Radičová úgy került kormányra, hogy „boldog boldogtalan” összefogott Robert Fico ellen. Az ezután felálló kormányt alkotó pártok viszont szinte semmiben nem értettek egyet és megbuktatták a miniszterelnököt, így Robert Fico megerősödve tért vissza – emlékeztetett. A frakcióvezető úgy látta, hogy ez a veszély Magyarországon is fenyeget. Orbán Viktor azért tudott ilyen rendszert kiépíteni, mert a korábbi kormányok gyakorlatilag nem tettek semmit a jogállam becsületéért – mondta Schiffer András.

Moldován László, az ellenzéki párt egyik fővárosi jelöltje arról beszélt, hogy a társadalom nagy része szerint le kell váltani Orbán Viktort, de ezt nem a baloldali összefogás pártjainak kell megtenniük, mert „ők már lejáratták magukat”.

Jánossy Lajos író, aki az LMP listáján szerepel, azt mondta: pártja olyan gondolkodást képvisel, amely megpróbálja felmondani azt a konszenzust, amelynek lényege, hogy az országban uralkodó két nagy politikai erő folyamatosan meghosszabbítja egymás létét.

Az LMP listáján szereplő Váczi Zoltán volt válogatott labdarúgó arról beszélt, hogy zavarják a stadionépítések. Megállapítása szerint akkor kellene stadionokat felhúzni, ha lenne Magyarországon valódi labdarúgás.

Schiffer András kijelentette: nem értelmiségi kiváltság annak belátása, hogy a fideszes és az „álbaloldali” elit egymást tartja felszínen, egymás bűneiből élnek és időnként a háttérben „egymással is üzletelnek”. A résztvevők kérdéseire válaszolva azt mondta, elítélik a szélsőjobboldalt, de ellenük nem az a hatékony fellépés, hogy naponta tízszer elhatárolódnak tőlük.

Egy másik felvetésre hangsúlyozta, ahogy Simon Gábort, úgy Rogán Antalt is megilleti az ártatlanság vélelme. Hozzátette: kíváncsi rá, hogy a Fidesz frakcióvezetője mit hoz fel arra a kérdésre, hogy milyen fedezete van a vagyongyarapodásra. Üdvözölte, hogy a hírek szerint Rogán Antal vagyonosodási vizsgálatot akar kezdeményezni önmaga ellen, de úgy fogalmazott: ennél csak az lenne a jobb, ha a kormánypárti politikus támogatná az LMP rendszeres vagyonvizsgálatokról szóló kezdeményezését.

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2014. április 04. 14:31
http://alfahir.hu/valasztasi_porno_a_18_keruletben_18
választópolgár
2014. április 04. 14:11
Bizonytalan választópolgárok,vagy tájékozatlan LMP szavazók figyelmébe: https://www.youtube.com/watch?v=AvJzw_Z55eE
Nemzeti Mutyikos
2014. április 04. 14:05
siffer lemondasz ha nem fogsz bekerulni a parlamentbe? vagy a fidesz bevisz a hatan?
StG
2014. április 04. 11:36
Amúgy egész érdekes, hogy az utolsó napokra hogy megszaporodtak az LMP-kritikus blogok (á lá Napraforgóblog): http://megsem-lmp.blog.hu/ http://jovaros.blogspot.hu/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!