Martonyi: Végig akartam szolgálni ezt a négy évet

2014. április 28. 16:38

A leköszönő külügyminiszter szerint voltak olyan helyzetek, amikor túl nagy volt a terhelés. Az azeri gyilkos kiadásával például nem értett egyet.

2014. április 28. 16:38

Martonyi János szerint nem furcsa, hogy az ország külpolitikáját nem a külügyminiszter, hanem a kormány és a miniszterelnök határozza meg. A leköszönő külügyminiszter szerint sosem volt titok, hogy az ő és Orbán Viktor véleménye sok kérdésben eltér, de nem érezte úgy, hogy a külpolitikának azt a részét, ami a külügyminiszter felségterülete, kivették volna a kezéből.

Az azeri baltás gyilkos kiadatásának ügyével kapcsolatban elmondta: nem értett egyet a döntéssel, de szerinte a kormány közös döntéseit egységesen kell képviselni kifelé. A külügyminiszter arról is beszélt, hogy az egyik legnagyobb álma „egy valóságos, őszinte közép-európai együttműködés”. Martonyi szerint Putyin külpolitikája egész Európa, különösen pedig Közép-Európa biztonságát veszélyezteti.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. április 29. 00:57
Martonyi végigakarata.
választópolgár
2014. április 28. 23:33
leköszön az egyesült államok és az európai únió magyarországra küldött külügyminisztere.
thymian
2014. április 28. 21:42
"az ország külpolitikáját nem a külügyminiszter, hanem a kormány és a miniszterelnök határozza meg" Köszönjük a felvilágosítást. És mit szólnak ehhez a fityiszes agymosottak, akik azzal érveltek, hogy martonyi úgyis megy a levesbe, mert viktor nem olyan, hogy ne akarna a határon túliaknak, most éppen a kárpátaljaiaknak, jót. :D
ceres
2014. április 28. 20:42
Egyébként is , ha Putyin nem ezt a politikát vinné, akkor maguk az oroszok buktatnák meg..Putyin konszolidálta Oroszországot és ez hasznos Európának, mert gazdasági kapcsolatokat lehet vele létesíteni.--
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!