FCÖ: Csak együtt lehet sikeres jövőt építeni!

2014. április 08. 14:35

Makai István, a Fővárosi Cigány Önkormányzat és a Roma Polgári Tömörülés elnöke a roma világnapon kijelentette: csak együtt, közösen lehet sikeresen hazát és jövőt építeni, ez ma a legfontosabb üzenet a cigányság és Magyarország minden polgára számára

2014. április 08. 14:35

Csak együtt, közösen lehet sikeresen hazát és jövőt építeni, ez ma a legfontosabb üzenet a cigányság és Magyarország minden polgára számára – írta Makai István, a Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) és a Roma Polgári Tömörülés elnöke kedden, a roma világnapon az MTI-hez eljuttatott közleményében. „Nincs szükség önámításra, megosztásra, félrevezetésre, újabb árkok és szakadékok építésére, szélesítésére. Nem felelősöket és bűnbakokat kell keresni, másokat okolni esetleges kudarcokért, sikertelenségekért, hanem önvizsgálatot tartva emelt fővel nézni a közös jövő felé” – fogalmazott Makai István.

 
Mint írta, a polgárosodás az egyetlen út ahhoz, hogy „emberként és büszke állampolgárként tudjunk élni Európában, hogy kiutat mutassunk és találjunk a gettóvá züllő falvakból, településrészekből. A társadalmi kirekesztettség okát nem mindig másokban, hanem saját magunkban is keresni kell – írta. Erkölcsi és hitelességi tőke hiányában nem lehet eredményes és hatékony küzdelmet folytatni a szegénység vagy a munkanélküliség ellen, de nem lehet tovább hamis ígéretekkel sem küzdeni jogainkért, feledtetve kötelességeinket - olvasható a közleményben.
 
Makai István kiemelte, a roma világnap „erre int minket, erre kötelez múltunk, hogy legyen közös országunk, közös hazánk és közös jövőnk”. A nemzetközi roma nap minden év április 8-ai megtartásáról a romák első, 1971-ben Londonban tartott világkongresszusa döntött.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!