Devizahitelek: lehetne a bankadón alkudozni

2014. április 09. 13:54

Rogán Antal azt mondta: a bankadó marad, de lehet beszélni a részletszabályokról. Az alkudozás feltétele viszont, hogy cserébe a bankok is nyújtsanak cserébe valamit a devizahiteleseknek. Az Európai Bíróság áprilisban, a Kúria ősszel hozhat döntést a devizahitelek egyes kérdéseiről.

2014. április 09. 13:54

Rogán a Hír TV műsorában beszélt arról, hogy a kormány kész visszamenőlegesen is szabályozni a devizahitel-szerződések aránytalanságait miután erre az Alkotmánybíróságtól is felhatalmazást kaptak. Hozzátette: lehet tárgyalni a bankadó részletszabályairól is, de ennek az a feltétele, hogy cserébe a bankok is nyújtsanak valamit az adósoknak.

A Jobbik eközben a kilakoltatási moratórium határozatlan ideig tartó meghosszabbítását sürgeti, és azt, hogy minél előbb üljön össze az új Országgyűlés. Z. Kárpát Dániel a bankadós ötletről azt mondta: mindent támogatnak, ami akár csak három devizahitelesen segít, de ez csak egy részmegoldást. 

A jobbikos politikus veszélyesnek nevezte, hogy a fideszes vezetők egyértelmű jogi helyzetre, az Európai Bíróság és más európai testületek állásfoglalásaira várnak. Szavai szerint a kormány „elszabotálta” az utolsó egy évet a cselekvés tekintetésben.

Az Európai Bíróság április végén hoz ítéletet Kásler Árpád ügyében, ami miatt a Kúria jogegységi határozatában nem foglalkozott az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelés kérdésével. Az Európai Bíróság ítélete után a Kúria várhatóan ősszel egészíti majd ki a jogegységi határozatot – írja a Magyar Nemzet.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
James
2014. április 09. 19:29
Nem lesz ebből semmi, a devizahitelesek most már várhatnak 2018. januárjáig, majd akkor lesz kampány legközelebb.
ottapont
2014. április 09. 15:41
cserebe nyujtsanak cserebe nem elso eset a pongyolasagra atolvassa itt valaki amit beszemleznek?
kukagyerek
2014. április 09. 14:30
Mi az hogy alkudozni? Hát nincs (nem volt) kétharmad a kezetekben? Impotens haramia! Ezért szavazhattatok erre a szava hihetetlen csürhére, idióták!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!