Bokros vezetésével a MoMa is indulna az EP-választáson

2014. április 10. 18:39

Bokros Lajos pártelnök vezetésével tíztagú listát állít az európai parlamenti választásra a Modern Magyarország Mozgalom. Bokrost az EP-listán Pusztai Erzsébet, Kajdi József, Bartha Péter és Fülöp Hajnalka követi.

2014. április 10. 18:39

Csütörtökön mutatta be európai parlamenti jelöltjeit a Modern Magyarország Mozgalom. Bokros Lajos pártelnök azt mondta: a tíz ember méltóképpen jelképezi pártjuk gondolatvilágát, értékrendjét, világnézetét, ugyanakkor nem gondolják, hogy ennyi embert be tudnának juttatni az EP-be. 

Bokros Lajos közgazdászt, korábbi szocialista pénzügyminisztert – aki 2009-ben az MDF színeiben jutott be az EP-be, és azóta az Európai Konzervatívok és Reformerek frakciójának a tagja – Pusztai Erzsébet orvos követi a listán, aki korábban MDF-es és MDNP-s színekben is volt országgyűlési képviselő, az MDF-kormányokban, valamint az első Orbán-kormányban is volt államtitkár egészségügyi területen. A lista harmadik helyén Kajdi József áll, aki az MDF-kormányok idején vezette közigazgatási államtitkárként a Miniszterelnöki Hivatalt. Őt követi Bartha Péter tanár, vállalkozó és Fülöp Hajnalka ügyvéd. 

A MoMa elnöke szerint a mai Magyarország rendszere nem demokrácia. Lábbal tiporják a sajtószabadságot – fogalmazott –, az országgyűlési választási kampányban szerinte a kormányoldal a saját maga által szabott törvényeket sem tartotta be. 

Becsületesnek nevezte azt az álláspontot, hogy „szabadelvű, konzervatív, jobbközép pártja” nem indult az országgyűlési választáson a „kampányforrásokért”, céljuk volt ugyanis, hogy ne osszák meg a demokratikus ellenzéket. Hangsúlyozta a piacgazdaság fontosságát, amely szabadságot jelent, ahol a kicsi és jó minőségű állam a társadalmat szolgálja. Szerinte ugyanakkor jelenleg minden kezdeményezést eltipor az állam, ilyen viszonyok között pedig sosem lesz jólét. Úgy fogalmazott: aki a Fideszre, „pláne a Jobbikra szavazott”, az a leszakadásra szavazott. Pusztai Erzsébet barátokat kívánt az országnak itthon és Európában egyaránt, és ehhez „a MoMa az esély” – fogalmazott. 

Képviselőjelöltjeik az Európához tartozás fontosságát hangsúlyozták, valamint a piacpárti szemléletet és a vállalkozási tevékenység szabadságát.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2016. október 21. 15:57
Ezen a képen egy kis értelem sugárzik a szemedből, be voltál rúgva? Szerintem a 10 ember nem egész jól reprezentál titeket a 20 elmebeteg szavazótok az viszont sokkal jobban. :)))
Text adósság
2016. október 21. 15:16
Bokros Lalyos: Je suis Félnyugdíj!
Peter8811
2014. április 11. 05:21
Moma mó Moma mó, Bokros pöcse lóba volna jó!
tevevanegypupu
2014. április 11. 00:20
Miért nem MaMo? Annak van valami értelme..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!