Bérrabtartással szorítaná vissza a bűnözést a Jobbik

2014. április 01. 17:29

Egy hangfelvételen a Jobbik Csongrád megyei képviselője telefonon arról beszél: Oroszországban csak kétezer forintba kerül egy rab napi eltartása, nálunk viszont ez kétszer-háromszor annyi. A telefonban arról biztosította a nála érdeklődő Jobbik-szavazót: „előrehaladott tárgyalások” folynak az oroszokkal a bérrabtartásról, később viszont elismerte, hogy nem tárgyalnak ilyesmiről.

2014. április 01. 17:29

Az Index tette közzé azt a hangfelvételt, amelyen egy választó arról panaszkodik a Jobbik Csongrád megyei jelöltjének: sok roma belé kötött Szentesen. A férfi azt tudakolta Dudás Zoltántól, hogy mit fog tenni ez ellen a Jobbik.

Dudás erre azt mondta, hogy a csendőrség és a bérrabtartás lehet a megoldás. Mit mondta, az utóbbi kérdésről már „előrehaladott tárgyalások” folynak Oroszországgal, ahol csak kétezer forintba kerül egy rab eltartása naponta, míg nálunk ez az összeg 5500-14500 forint. A képviselőjelölt úgy fogalmazott: „ha a 26 éves borsodi nagypapa a három év Szibéria után is úgy dönt, hogy nagyon jó lenne neki visszamenni, akkor hajrá, ezek a börtönök nem arról híresek, hogy az ember szeressen oda visszakerülni.”

Az Index megkeresésére Dudás azt közölte: ezt nem a cigányokra értette, a mondat bárkire vonatkozhat. A portálnak elismerte: tévedett a felvételen, semmiféle tárgyalásról nincs szó, csak ő „gondolta tovább a dolgokat”. Mint mondta: szeretett volna találkozni a telefonálóval, de később már nem tudta visszahívni, így biztos benne, hogy provokátorról van szó.

A bérrabtartás egyébként szerepel a Jobbik programjában, és arról korábban Mirkóczki Ádám és Novák Előd is beszélt. Eszerint a bérrabtartás csak a súlyosabb bűncselekmények elkövetői esetén jöhetne szóba, akikre tíz-húsz évet szabtak ki, Novák pedig külön kiemelte a politikusbűnözőket.

A portál rámutat, hogy Oroszországgal szemben kiemelkedően sok per indult a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság előtt embertelen, megalázó bánásmód miatt.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2014. április 02. 10:57
"Oroszországgal szemben kiemelkedően sok per indult a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság előtt" megis mire fel? Oroszorszag miota EU tag?
kaffogó hebrencs
2014. április 02. 09:33
A bérrabtartásról igen előrehaladott tárgyalások folynak Paks2 néven.
blumen
2014. április 02. 07:19
Először a zászló kidobáló,nyiltan fasiszta jobbikosokkal kéne tesztelni a rendszert.Két előnye is lenne a dolognak:-- --Olcsóbb lenne az államnak. --Megtanitanák Szibériában dolgozni Őket!Rájuk férne. --Megtanulnák,hogy az"ÁLMAGYARKODÁS" sehová sem vezet! --Magukkal vihetnének pár hivüket is,biztos lenne miért.Legalább a külföldi "munka"révén csökkene a munkanélküliség.
Tirlaszlo
2014. április 02. 02:06
Nagyon helyénvaló dolog ,hogy foglalkozik a Jobbik a bérrabtartással és annak körülményeivel. GONDOLJANAK CSAK A SAJÁT JÖVŐJÜKRE IS!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!