Visszaszereztük a Seuso-kincs egy részét

2014. március 26. 13:21

Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Magyarország visszaszerezte a Seuso-kincs néven ismert leletegyüttes hét darabját. 15 millió euróba került.

2014. március 26. 13:21

Magyarország visszaszerezte a Seuso-kincsek hét darabját – jelentette be Orbán Viktor. A miniszterelnök azt mondta, ez „Magyarország családi ezüstje”, és az állam a tulajdonjogról sosem mondott le.

A visszaszerzés 15 millió euróba került, a korábbi tárgyalásokon viszont háromszor ekkora költségek kerültek szóba – írja az Index.

A késő római kori, ezüst- és bronzedényekből álló lelet a hetvenes években került elő Fejér megyében, majd csempészet útján, hamis papírokkal került a nemzetközi műkincs-kereskedelembe. A kincsek legutóbbi tulajdonosa egy brit férfi volt, aki azonban egy ideje már nem tudta őket a legális piacon értékesíteni. A kincsekért korábban Magyarország, Horvátország és Libanon is perelt, eredménytelenül.

A kincsek visszavásárlását februárban javasolta a Magyar Régész Szövetség, a Magyar Nemzeti Bank e célra létrehozott harmincmilliárdos keretéből.

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hazugságok tárháza
2014. március 27. 05:18
Molnár F. Árpádot is mindenki bolondnak hitte amiért 10 éve szajküzta hogy őt lehalgatja az Echelon Aztán mikor Snowden boritotta a bilit akkor kiderült hogy alaposan alábecsülte a veszélyt mert nemcsak őt de kb mindenkit - Merkel- lehalgatják csak nem az echelon hanem az eneszéj
Hazugságok tárháza
2014. március 27. 05:16
Látva azt hogy mindenki, Kina, Oroszok de méh irak is, 10 tonnaszámra veszik az aranyat, a kisemberektől meg kvázo beszolgáltatják azzal hogy rabszolgabéréből kifolyólag nem tudja megtartani, vészjóslóan következik ligikailag az "összesküvés elmélet" hívők által régóta hangoztatott érv hogy nemsokára elilnflálják- rönkreteszik a hagyományos papirplnzeket és az új világren ujra aranyalapú lesz
Hazugságok tárháza
2014. március 27. 05:12
Furcsa párhuzam hogy mig ezt biszavásároltál- családi ezüstnek hazudva- addig az ismerős zálogházba rengeteg, rosszabbul és jobban öltozött, elsősorban nő hordja be a családi aranyat Ismerpsöm a jeggyűrűjét is hogy enni tudjon adni a gyerekének A rablóbankok által tönkretett alső és középosztály a soha sem látott virágzásnak indult zálog-rablóbarlangokba hordja a családi ezüstöt-aranyat
Hazugságok tárháza
2014. március 27. 05:02
Attila kardja 1 Megállapították a kutatók, és mi, akik ezt kutatjuk, hogy a nagyszentmiklósi leletek magyar leletek, szövegük is magyar nyelven íródott. Ugyanezt tartjuk Attila király kardjáról is, amit Bécsben őriznek és Curulu Magnus (Nagy Károly) kardjának neveztek el. Megállapították a régészek, hogy magyar motívumokkal, magyar mesterek készítették, tehát nem lehetett Nagy Károlyé, inkább így írnám: Curulu Magnus: (királ nagy) Na ezt léne visszaszerezni mert ehhez van közünk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!