Újabb önkormányzatok kapnak fejlesztési támogatást

2014. március 25. 10:08

Újabb 38 önkormányzat részesül fejlesztési támogatásban. A belügyminiszter döntése nyomán 3,4 milliárd forintot kapnak.

2014. március 25. 10:08

Újabb 38 önkormányzat részesül fejlesztési támogatásban azok közül, amelyek nem vettek részt az állami adósságkonszolidációban. Az érintett, kétezer lakosnál népesebb települések a belügyminiszter döntése nyomán 3,4 milliárd forintot kapnak – közölte Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára kedden. A fejlesztési forrást egyebek mellett út vagy járda építésére, felújítására, vízrendezési és csapadékelvezetési rendszer kiépítésére, továbbá épületek felújítására fordíthatják a támogatásban részesülők.

 
Az államtitkár jelezte: a nyertes önkormányzatokkal a tárca még ezen a héten aláírja a támogatási szerződéseket. Azok az el nem adósodott települések, amelyek idén nem részesültek fejlesztési támogatásban, jövőre fogják megkapni a nekik járó összeget. A kormány korábbi döntésének megfelelően négy év alatt összesen 50 milliárd forintot kapnak azok az önkormányzatok, amelyek felelős gazdálkodást folytatva, eladósodás nélkül biztosították településük működésének, fejlesztésének feltételeit. Az idei évben 12,5 milliárd forint áll erre rendelkezésre a központi költségvetésben.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!