MSZP roma tagozat: Lépjen vissza a Magyarországi Cigány Párt!

2014. március 26. 19:38

Egyéni jelöltjeinek visszaléptetésére szólítja fel az MSZP roma tagozata a Magyarországi Cigány Pártot, „csökkentve ezzel a magyar cigányságnak okozott kárt”. Az MSZP szerint a romapárt „belekeveredett egy választási csalás feljelentésébe” is. A kisebbségi listára feliratkozott 19 ezer romát pedig arra kérik, töröltessék magukat.

2014. március 26. 19:38

Az MSZP roma tagozata arra kéri a kisebbségi listára regisztrált 19 ezer cigány állampolgárt, hogy kérjék törlésüket a listáról, a Magyarországi Cigány Pártot (MCP) pedig szerdai közleményükben arra szólították fel, hogy lépjen vissza.

 Az MSZP Országos Központja által szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményben az áll, hogy a kisebbségi listán regisztráltak inkább kérjék törlésüket, hiszen az összesített számuk nem éri el a minimumként meghatározott 25 ezres szintet, így nem juttathat be a parlamentbe képviselőt. Ha töröltetik magukat a kisebbségi listáról, „a véleményük nem vész el, hanem ugyanolyan súllyal esik latba a végső elszámolásnál, mint bárki másé” - tették hozzá.
 
Ugyanakkor az MSZP roma tagozata felszólítja az MCP-t, adjon magyarázatot azokra a kérdésekre és gyanúkra, miszerint az irodájukban több „biznisz párttal” együtt az állampolgárok ajánlásait kicserélték, másolták, és sokszorosították. 
 
A közlemény szerint „a Magyarországi Cigány Párt vezetése belekeveredett egy választási csalás feljelentésébe”. Ezért felszólítják az MCP-t, hogy léptesse vissza egyéni képviselő-jelöltjeit, „csökkentve ezzel a magyar cigányságnak okozott kárt” – fűzték hozzá.
 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. március 27. 13:26
A maszop eltaktikázta magát!
nyugalmazott tanár
2014. március 27. 11:28
A Cigánypárt éppen az MSZP törzsszavazóit viszi el. Hogy lesz ebből kormányváltás? Csúnya dolog. Várom, hogy mikor fogtok egymás torkának ugrani. Ne hagyd magad Egyik! Adj neki, Másik!
Csigorin
2014. március 27. 09:34
Miert pont ok? Lepjetek vissza ti.
robbietaylor
2014. március 27. 07:12
Hogy az MSZP milyen érzékeny lett! "belekeveredtek egy feljelentésbe". :))) A saját feljelentési ügyeiknél miért nem ilyen érzékenyek? Miért nem lépnek vissza?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!