Már 18 országos listát vettek nyilvántartásba

2014. március 07. 16:59

Az eddig nyilvántartásba vett 6 mellé újabb 12 országos listát vett nyilvántartásba pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság.

2014. március 07. 16:59

Tizenkét országos pártlistát vett nyilvántartásba pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), így a korában már nyilvántartásba vettekkel együtt 18 pártlista közül választhatnak a szavazók április 6-án. A testület határozatai nem jogerősek, három napon belül felülvizsgálati kérelmet lehet benyújtani velük szemben a Kúriához.

Az NVB nyilvántartásba vette a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt (listavezetője Pásztori Patrícia), a Szociáldemokraták Magyarországi Polgári Pártja (Schmuck Andor Ákos), a Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt (Hegedüs Péter), az Együtt 2014 Párt (Tiner György), az Új Magyarország Párt (Táncsics Péter), a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (Szili Katalin), Magyarországi Cigánypárt (Horváth Aladár), a Zöldek Pártja (Ács László), az Új Dimenzió Párt (Kovács Szabolcs), a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (Makay Zsolt), az Összefogás Párt (Szepessy Zsolt László) és a Seres Mária Szövetségesei (Seres Mária) országos listáját.

Nem volt meg a listaállításhoz szükséges számú nyilvántartásba vett jelöltje, ezért az NVB elutasította a nyilvántartásba vételét a Nemzeti Érdekért Párt, a Magyar Republikánus Politikai Párt, a Szabad Magyarok Pártja, az Elégedetlenek Pártja, a Magyar Cselekvő Párt, a Magyar Demokratikus Unió, az Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt, a Rend, Szabadság, Jólét Párt, a Szabad Választók Pártja, a Magyar Gazdaság Párt, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, az MCF Roma Összefogás, a Határon túli magyarok pártja listájának.

Korábban nyilvántartásba vették a Fidesz-KDNP (Orbán Viktor), a Jobbik (Vona Gábor), az LMP (Schiffer András), az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP (Mesterházy Attila), A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt (Kásler Árpád) és a Munkáspárt (Thürmer Gyula) listáját.

Országos listát azok a jelölőszervezetek állíthattak, amelyek legalább kilenc megyében és a fővárosban legalább 27 egyéni jelöltet tudtak állítani. Az országos listák bejelentésének határideje kedd 16 óra volt, eddig az időpontig 31 pártlistát jelentettek be a jelölőszervezetek.

Az egyéni jelöltek nyilvántartásba vételével kapcsolatos döntéseket a választási bizottságok csütörtök éjfélig hozták meg, ez alapján derült ki, hogy a bejelentett jelöltekből hány tudta összegyűjteni a szükséges számú aláírást, ez alapján csökkent a 31 országos pártlista 18-ra.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
perszepolisz
2014. március 08. 11:54
Azért az is megérne egy misét, hogy a tizenegynéhány párt úgy adott le aláírásokat, hogy azokkal valami nem stimmelt. persze lehet, hogy az aláírók trollkodtak, de ahhoz azért sok az elutasított pártok száma.
Rézvirág
2014. március 07. 22:45
Ez jó:-) Ez tetszik! Azért így ebben a formában szavazólap már önmagában egy teszt :-D
Akitlosz
2014. március 07. 19:07
Pár napja mintha kisorsolták volna a pártok sorrendjét a szavazólapokon és 31 pártról volt szó.
Forsz
2014. március 07. 18:58
Én is annak örülök, hogy a Szepessy féle Összefogás Pártnak sikerült összeszedni magát. Most már csak az a kérdés hányan fogják nem az akaratuk szerint behúzni az x-et. Ha jól emlékeszem, 27%-on áll az ötpárti összefogás. Na ebből a Zuschlag most elvisz hármat, a Simon ügy hatása még tart, a Gyurcsány, ha nem állítják le, egy hónap alatt még lefarag legalább ötöt. Azután, nekik jobb, ha a Bajnai meg sem szólal. Mesterházy is csak billegetni képes már magát, adekvát mondanivalója nincs. Gréczy (?), Vadai(?) ugyan már, inkább visz, mint hoz. A PM (Párbeszéd a Mandátumért) pedig maximum neutrális, de inkább amortizáns. Úgy, hogy máris a 15 % alatt találhatjátok magatokat. Meg is érdemlitek. A médiának pedig azt ajánlom, tartson ki a seggfejek kierőltetett választása mellett és nevezze továbbra is összefogásnak őket. Ők akarták. Emlékszünk? okt.23. Műegyetem rakpart: "Össze-fogás! Össze-fogás! Össze-fogás!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!