Kivonult a zárt ülésről a Fidesz-frakció Esztergomban

2014. március 06. 21:19

Kivonult a Fidesz-KDNP frakciója az esztergomi önkormányzat csütörtöki zárt üléséről, ezért a testület nem tudott dönteni egy óriásplakátok tulajdonjogát érintő ügyben. Az ügyet nem kell többet tárgyalni.

2014. március 06. 21:19

Esztergomban a képviselő-testületi ülés csütörtök esti zárt üléséről kivonult a Fidesz-KDNP frakció, így a testület nem tudott dönteni egy polgármesteri vétó miatt újratárgyalt ügyben, amely óriásplakátok tulajdonjogát érintette – tájékoztatta a polgármester telefonon az MTI-t.

Tétényi Éva elmondta, hogy a zárt tárgyalás miatt az ügyről nem árulhat el több információt, azonban az ismert, hogy a kérdést korábban szintén zárt ülésen tárgyalták. 
 
Akkor az ülés végén a polgármester a nyilvánosság előtt ismertette, hogy a testület jóváhagyásával a városgazdálkodási feladatokat ellátó Strigonium Zrt. több mint két tucat óriásplakátot eladna a Teomo Kft-nek.
 
A Teomo Kft. tulajdonosa a cégnyilvántartás szerint Meggyes Tamás jelenlegi felesége, aki a polgármesteri hivatalban korábban osztályvezető volt.
 
A polgármester vétója miatt a testületnek kötelező volt a kérdést ismét tárgyalnia, azonban most a szavazás előtt maguk az előterjesztők, a Fidesz–KDNP-frakció egy része vonult ki a teremből, így azt többé nem kell napirendre tűzni.
 
Az MTI-nek a frakció vezetője az ügyet nem kívánta kommentálni. Meggyes Tamás elmondta, a városban 130 óriásplakát van, az ügylet 27-et érintett volna. 
 
„A kivonulással a frakció elmenekült a döntés elől” - tette hozzá a volt polgármester.
 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2014. március 07. 09:08
"Kivonult a Fidesz-KDNP frakciója " NEM. a kdnp eltiltotta a névhasználattól az esztergomi fidesz-frakciót már két éve.
Wagner Hopkins
2014. március 07. 02:03
Azért ne felejtsük el: A Demokratikus Újrakezdés Kormánya Miniszterelnök: Róna Péter (jogász, közgazdász, az Oxfordi egyetem gazdaságtörténeti vendégkutatója) Külügyminiszter: Kerék-Bárczy Szabolcs (politikus, közgazdász, a Szabadság és Reform Intézet ügyvezető igazgatója) Belügyminiszter: Vadai Ágnes (a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője) Önkormányzati miniszter: Tétényi Éva (építészmérnök, Esztergom független polgármestere) Igazságügy miniszter: Hack Péter (jogász, egyetemi tanár, volt politikus) Pénzügyminiszter: Oszkó Péter (közgazdász, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere) Oktatásügyi miniszter: Kunhalmi Ágnes (az MSZP oktatásügyi szakpolitikusa) Egészségügyi miniszter: Somodi Imre (közgazdász, egészségügyi menedzser) Művelődésügyi miniszter: Rockenbauer Zoltán (művészettörténész, Fideszes politikus) Környezetvédelmi miniszter: Karácsony Gergely (politológus, egyetemi oktató, a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője) Hadügyminiszter: Kónya Péter (a Szolidaritás mozgalom társelnöke) Agrárminiszter: Bokros Lajos (közgazdász, egyetemi oktató, a Horn-kormány második pénzügyminizstere) Szociális ügyek minisztere: Sáling József (Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke, az MSZOSZ elnökségi tagja)” http://mandiner.hu/cikk/20120903_heller_agnes_derecskei_zoltan_a_demokratikus_ujrakezdes_kormanya váááááááááááááááááááááááááááááááá
egységsugarú szavazó
2014. március 07. 01:58
"Kivonult a zárt ülésről a Fidesz-frakció Esztergomban" Demokraták Fidesz = mszp-összefosás 2.0 Ángyán: Ezek ugyanannak az oligarha körnek a délelőttös és délutános műszakja
schnee
2014. március 06. 22:10
fidess és van aki ezekre még szavazni fog egy pár nap múlva :((((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!