Kitiltották Zagyvát és Szávayt Romániából

2014. március 17. 20:09

Egy évig nem léphet Románia területére két jobbikos politikus, Szávay István és Zagyva György Gyula. A Betyársereg, illetve az Új Magyar Gárda tagját szintén kitiltották az országból.

2014. március 17. 20:09

Románia szerint a két jobbikos politikus, Szávay István és Zagyva György Gyula, valamint Tyirityán Zsolt, a Betyársereg tagja és Mikola Béla, az Új Magyar Gárda tagja olyan szélsőségesen nacionalista tevékenységet folytató szervezetek tagjai, amelyek Románia nemzetbiztonságát és közrendjét veszélyeztetik. A román hatóságok ezért egy évre megtiltották a négy személynek, hogy az ország területére lépjenek.

Az Index emlékeztet: a román államfő múlt kedden kérte a Jobbik vezetőinek és tagjainak kitiltását Romániából, az előző napi marosvásárhelyi autonómiatüntetésre hivatkozva.

A magyar külügy vizsgálja, megfelel-e a román lépés az uniós és román jogszabályoknak.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. március 18. 08:07
"hogy az Erdélyi állampolgáraink a Fideszre szavazzanak." ... Számítasz az ottani narancs-juhokra?
liberálzöld.
2014. március 18. 08:02
Majd a külügyünk tiltakozik. És elintézi, hogy visszavonják a tiltást. Vagy nem? Hát nem is tudom. Végülis az, ha a Jobbikosok nem kampányolhatnak Erdélyben, az sokat segít abban, hogy az Erdélyi állampolgáraink a Fideszre szavazzanak.
Wagner Hopkins
2014. március 18. 03:16
Torockait Kanadából tiltották ki. Lassan a föld összes országából ki lesznek tiltva a Jobbikosok. A sajtot meg alapból eldugják, ha belépnek egy boltajtón.
Wagner Hopkins
2014. március 18. 00:42
A 2011-es botrányt követően a Jobbik kijelentette: megszakította a Betyársereggel 2009-ben kötött stratégiai szövetséget. Ezzel kapcsolatban Tyirityán a most azt mondta: a párt valóban megpróbált elhatárolódni tőlük az országos botrányt kavaró ügy nyomán, és az is tény, hogy Novák Előd alelnököt nyakon vágta, mert tiszteletlenül beszélt vele. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!