Horváth Aladár: Nem lép vissza az MCP

2014. március 26. 22:06

Nem lép vissza a Magyarországi Cigány Párt, a szervezet ugyanis a parlamentbe készül listavezetője, Horváth Aladár szerint, aki hozzátette: az MSZP roma tagozata lejárató kampányt folytat ellenük.

2014. március 26. 22:06

 Nem lép vissza, hanem a parlamentbe való belépésre készül a Magyarországi Cigány Párt (MCP) - reagált Horváth Aladár, a párt listavezetője az MSZP roma tagozatának őket támadó felszólítására.

 
Horváth Aladár kijelentette, az MCP jelöltjei tisztességes úton szerezték meg a jelöltállításhoz szükséges aláírásokat. Hozzátette: az MSZP roma tagozata az elmúlt hetekben folyamatosan támadta őket. A listavezető úgy véli ez az egész történet a lejáratásukról szól, - mint fogalmazott - egy „jól megkonstruált lejárató kampány áldozatai”. 
 
Az ügy a rendőrség „asztalán van”, a hatóság majd eldönti, hogy történt-e visszaélés - mondta Horváth Aladár.
 
Kiemelte továbbá: azután vádolták meg őket csalással, hogy kiderült, pártjuk a negyedik legtöbb szavazatszámláló biztost állította, 97 embert jelöltek a szavazatszámláló bizottságokba. Látszik, hogy tömegbázisuk van, s esélyesek arra, hogy bekerüljenek a parlamentbe. 
 
A cigányságnak joga van az önálló politikai képviseletre - emelte ki Horváth Aladár, hozzátéve: már csak azért is, mert eddig sem a jobb-, sem a baloldalon nem volt tisztességes képviseletük.
 
Az MCP listavezetője arra is kitért: azokkal szemben, akik valótlant állítanak róluk és a párt jó hírnevét rontják, megfontolják, hogy rágalmazás miatt pert indítsanak.
 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. március 27. 10:34
" ..az MSZP roma tagozata lejárató kampányt folytat ellenük." .......... Szemét rasszistákok! Vagy csak egyszerűen arról van szó, hogy azok romák, emezek meg cigányok.
buckafej
2014. március 27. 09:10
Horváth Ali borsodi gyerek, miskolci. Sárospatakra járt tanítóképzőbe, ott is megvert a barátaival egy srácot, amikor az a kollégiumban átment szólni, hogy éjjel abba kellene hagyni a dajdajozást. Tanított 2-3 évet, de aztán rájött, hogy a "polgárjogi harc" kifizetődőbb, mint alacsony pedagógusbérért tanítani a gyerekeket, közte a saját fajtáját, így plitikus lett, a magyar demokrácia és főleg az SZDSZ nagyobb dicsőségére.
heep
2014. március 27. 08:45
" s esélyesek arra, hogy bekerüljenek a parlamentbe" Na az tenne be aztán végleg az országnak. Nem bírná a költségvetés finanszírozni a parlamentből naponta eltűnt dolgok költségét. A Szent Korona sem maradna két napnál tovább a kupolában.
fofo
2014. március 27. 07:34
Finoman szólva be van szarva a balliberális oldal, mert az eddig, egy kis pénzért, száraz tésztáért, egy pörköltért és egy korsó sörért megvásárolható szavazatokat az MCP indulásával elvesztettek. Tehát a feladat az, hogy ezt a pártot hitelteleníteni kell, meg kell akadályozni az indítását. A cionista tévé gyorsan kreált egy hiteles tanút, aki saját szemével látta a csalást. Nincs kizárva, hogy "ügyeskedtek" a kis pártok, de ezek nagyjából mind a balliberális oldalról leszakadt, a bal oldalon szerepet nem kapott alakok. A választások eredményét érdemben nem fogják befolyásolni, nem is azért indultak, hogy bejussanak a parlamentbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!