Előzetesbe került egy kispárt vezetője

2014. március 29. 12:22

A Blikk információi szerint Urbán-Szabó László, a Magyar Demokratikus Unió alapító vezetője több tízmillió forintot csalt ki a kapcsolataira, a választásokra, illetve pártja reménybeli sikereire alapozva.

2014. március 29. 12:22

Előzetes letartóztatásba került a Magyar Demokratikus Unió alapító vezetője, Urbán-Szabó László – tudta meg a Blikk. A BRFK közlése szerint a férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. és VI. kerületi rendőrkapitánysága is eljárást folytat csalás megalapozott bűntettének gyanúja miatt.

Az egyik sértett, P. Ferenc a Blikknek elmondta: a férfi jól csengő ígéretekkel 30 millió forintot csalt ki tőle; a pénzt három részletben kérte el kapcsolataira, a közelgő választásokra s az általa létrehozott párt reménybeli sikereire hivatkozva. Ebben az ügyben nyomoz a XIV. kerületi rendőrség. Jelentkezett azonban egy másik sértett is, ő a VI. kerületben tett feljelentést.

A Blikk megkereste az ügyben a Magyar Demokratikus Uniót, de a párt illetékese nem nyilatkozott, sőt még azt sem árulta el, hol a párt bejelentett székhelye.

A Magyar Demokratikus Uniónak 17 jelöltet sikerült állítania az idei választásra.

Az Index arról ír, hogy Urbán-Szabó korábban több évig körözés alatt állt. 2005-ben Létminimum Alatt Élők és Esélyteremtők Pártja (Létalap) néven alapított szervezetet, és már ekkor is több eljárás folyt ellene.

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2014. március 29. 17:49
Néhány millióért előzetes, több száz milliárdért miniszterelnöki cím Ilyen a politika.
peti
2014. március 29. 15:13
Ja, cím alapján már azt hittem, a Gyurcsány, a Gordon vagy a Mesterházy... fenébe.
kukagyerek
2014. március 29. 12:53
Egyel kevesebben lesznek a békameneten! Nem baj, a hitgyüli ott van: http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=73838
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!