A Republikon megtalálta a jobboldali liberálisokat

2014. március 04. 15:57

A Republikon Intézet kutatása szerint a magukat liberálisnak tartó szavazók egy része nem tud pártot választani, vagy titkolja döntését. Ezen bizonytalan liberálisok inkább jobboldaliak, nem elégedettek a dolgok állásával, de inkább szavaznának a Fideszre, mint az ellenzékre.

2014. március 04. 15:57

A Republikon Intézet kutatása szerint bizonytalanok a liberális szavazók. A 29 év alatti korosztály körében 44% a magukat liberálisnak valló bizonytalanok aránya, a teljes népesség körében 25%.

A kutatás szerint a magukat liberálisnak vallók jellemzően aktívak vagy tanulók, legkevésbé nyugdíjasok. A bizonytalan liberálisok a bal-jobboldali skálán inkább jobboldalinak vallották magukat, és miközben elfogadóbbak a társadalmi egyenlőtlenségekkel, preferenciák szerint az átlaghoz képest kiemelkedően piacpártiak: elutasítják a 13. havi nyugdíjat és rezsi árába történő állami beavatkozást. Kétharmaduk elítéli a dohánypiac államosítását is.

A bizonytalan liberálisok több, mint 60%-a gondolja úgy, hogy előnyös volt hazánknak az EU-hoz csatlakozni. A paksi beruházást többségében jó döntésnek tartják, az ezzel kapcsolatos orosz elköteleződést nem. Kétharmaduk szerint inkább rossz irányban mennek ma az ország dolgai, 40%-uk mégis szeretné, ha újrázna az Orbán-kormány.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2014. március 04. 20:20
És hol a Fidesz? - kérdik sokan. Nos a Fidesz egy olyan konglomerátum, amelyik az ország kikulisszázását ugyan valahogy megcsinálta, de az emberek továbbra is rabszolgafizetéseket, rabszolganyugdíjakat kapnak. Sőt, volt alkalom, amikor Orbány kimondottan az OLCSÓ MUNKAERŐVEL dicsekedett és, hogy LEGYÜNK BÜSZKÉK A V ENDÉGMUNKÁSNAK KIVÁNDOROLT FIATALJAINKRA. A Fidesz a SZÜRKE párt: van benne minden: zsidó, volt kommunista, hitgyülis, ájtatoskodó "katolikus" stb. Ezidáig az emberek jobb életlehetőségeiért NEM TETT SEMMIT. Az ország népének 80%-ka állandó PÉNZZAVARRAL küszködik. A munkások jogait megnyirbálták, de nagyon. Szép beszédeket tart Orbán az egybegyűlteknek (akiknek bizonyára nem kicsike a fizetésük, nyugdíjuk). Taps. Hajrá MJagyarország! Hajrá Magyarok! STB Egyebet felmutatott?
korona
2014. március 04. 20:08
Választahattok: vagy a zsidócion irányultságú "baloldal-liberális" vagy a magyar nemzeti Jobbik. Más nincs. Lesz-e Magyarországból tényleg zsidó gyarmat?
Kárpáti Zoltán
2014. március 04. 17:39
Még majd kiderül, hogy a jobbikosok az igazi (jó értelemben vett) (nemzeti) liberálisok. És minden sztereotípia borul velük kapcsolatban. Mert hogy azok mind a Jobbikra szavaznak, az hétszentség. A fodorgariella-féle liberálisok aránya nem ez. Hanem konvergál a nullához.
lavor
2014. március 04. 17:36
Milyen liberálisok?:O Olyanok nincsenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!