Készülnek az ajánlóívek

2014. február 15. 09:24

A 2014-es országgyűlési választás egyik újdonsága, hogy nem kopogtatócédulát kell gyűjteniük a jelölteknek, hanem a jelöléshez szükséges 500 aláírást ajánlóíveken gyűjthetik össze március 3-ig. A választási irodák már elkezdték kinyomtatni az ajánlóíveket.

2014. február 15. 09:24

Már nyomtatják a választási irodák az ajánlóíveket, amelyeken a választók jelölteket ajánlhatnak az áprilisi országgyűlési választásra. Az áprilisi országgyűlési választás egyik újdonsága, hogy már nem ajánlószelvényeket kell gyűjteniük a választáson jelöltként indulni szándékozóknak, hanem ajánlóíveken kell az induláshoz szükséges 500 érvényes támogató aláírást megszerezniük.

A választáson indulni szándékozó pártoknak, jelölteknek az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságnál kell igényelniük az ajánlóíveket. Az igényléseket már korábban is leadhatták a pártok és jelöltként indulni szándékozók, de a választási irodákban csak hétvégétől nyílt meg az informatikai rendszerben a lehetőség, hogy kinyomtathassák az igényelt íveket.

A péntekig benyújtott igények alapján kiadandó ajánlóíveket az országgyűlési egyéni választókerületi irodák hétfő reggel 8 óráig nyomtatják ki, és bélyegzik le. A kinyomtatott ajánlóíveket legkorábban hétfőn munkakezdéskor lehet átadni a pártok, jelöltek számára. Az ajánlóívekre vonatkozó igényeket február 17-e után is be lehet nyújtani a választási irodákhoz, az irodák ezeket érkezési sorrendben dolgozzák fel, és nyomtatják ki az íveket az informatikai rendszerből.

Az ajánlóíveket a pártnak a választási informatikai rendszerben rögzített törvényes vagy meghatalmazott képviselője, vagy ezektől kapott meghatalmazással rendelkező személy, vagy a párt jelöltjeként indulni szándékozó jogosult átvenni (független jelölt esetén az indulni szándékozó vagy meghatalmazottja). Az ívek kiadásáról átvételi elismervényt kell kiállítani, a jelölteknek az aláírásgyűjtést követően minden ajánlóívvel el kell számolniuk. Az egyéni választókerületben indulni szándékozó jelölteknek március 3-ig kell összegyűjteniük az induláshoz szükséges 500 érvényes ajánlást.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2014. február 15. 10:13
Április 7-én celebrálják a gyászmisét a szocik felett, a keselyük már köröznek felettük.
nick89
2014. február 15. 09:52
Azt is lehet ajánlani, hogy a korrupt, bűnözés alapú berendezkedés helyett legyen egy másik?
states
2014. február 15. 09:46
Ugyanaz a helyzet, ugyanazokkal a baloldalon, mint 2010-ben. Ugyanaz lesz az eredmény is. Kétharmados bukta. Simon beverte az utolsó koporsószöget a szoci koporsóba, jöhetnek a temetkezési vállalkozók.
USsange
2014. február 15. 09:39
Közeledik a választás. Holnap Orbán évet értékel, begyújtja a kampányrakétákat, a ballibeken meg úrrá lesz a rettegés, vajon meglesz-e a 15%-os parlamenti küszöb. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!