Egyelőre öt helyen lehet ételt osztani Budapesten

2014. február 13. 15:18

Az I., a IV., a IX.,a XI. és a XIV. kerületben jelölt ki eddig egy-egy helyszínt ingyenes ételosztásra a Fővárosi Önkormányzat, ezek száma azonban még bővülni fog, miután Tarlós István elmondása szerint a XIII. kerületet leszámítva sikerült megállapodniuk a további helyszínekről a kerületekkel.

2014. február 13. 15:18

Öt helyszínt jelölt meg a fővárosi önkormányzat, ahol a karitatív szervezetek díjmentesen használhatják a közterületet ételosztásra. A helyszínek bővítését vizsgálják – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester.

Ismertette, hogy a Fővárosi Közgyűlés közterület-hasznosítási bizottsága által javasolt területeken idén minden nap, reggel 8 és este 6 óra között lehet ételosztást tartani. Ilyen – fővárosi önkormányzati tulajdonú – terület az I. kerületben a Déli pályaudvar Krisztina körút felőli kijáratánál egy fedett rész, a IV. kerületben az Árpád utca és a Szilágyi utca kereszteződése az újpesti felüljárónál, a XIV. kerületben az Ajtósi Dürer utca felől a parkba vezető aszfaltos útszakasz, a IX. kerületben a Soroksári út és a Máriássy utca találkozás a vasút mellett, valamint a XI. kerületben a Budafoki út, Galváni út találkozásánál egy parkoló. A fővárosi a területek bővítését vizsgálják.

Tarlós István szólt arról is, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egészségügyi dolgozókat is foglalkoztat majd az ételosztások helyszínén, s segítenek a rászorulókat a rendszeres ellátó rendszerbe terelni. Jelezte: a Fővárosi Közterület-fenntartó felkészült a takarításra, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság pedig a szabályok betartatására.

A főpolgármester kitért arra is, hogy részletes egyeztetéseket folytattak a kerületekkel is, s a XIII. kerületet leszámítva mindenhol megegyeztek a további helyszínekről. Bírálta, hogy miközben a kerület MSZP-s polgármesterétől „kioktató” levelet kapott arról, hogy a főváros el akarja rejteni az ételosztást a közterületekről, Tóth József arra hivatkozva utasította el a főváros által javasolt helyet, hogy az egy kiemelt presztízsű terület, aminek nyugalmát meg akarja őrizni.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
basatu
2014. február 14. 06:06
Nagyon elakarják dugni az éhezőket,nyomorgókat a világ szeme elől,azt hiszik hogy akkor a világ elhiszi nekik hogy Magyarország jól teljesít.Megjegyzem hogy MNO oldalára jó párszor feltettem karácsonykor azt a néptömeget akik sorba áűlltak egy tál meleg ételért a balahán,mindíg törölték a posztot,de eltüntetni nem tudták mert a túristák fotóin megmaradt a szégyen,a fidesz fasiszták szégyene!
tevevanegypupu
2014. február 13. 20:16
Hát csak osszanak, mert azoknak az emberi roncsoknak szükségük lenne legalább egyszer naponta valami meleg ételre..iszonyat, ahogy az aluljárókban élnek és vannak. Szégyen. Tudom, tudom..ők is tehetnek róla, de szerintem inkább kevésbé mint nagyon..ilyen helyzetből kikeveredni, ahhoz elképzelhetetlen szerencse kellene.Fertelmesen marha volt az az ombudsman aki megakadályozta, hogy legalább mehelyekre be lehetne őket így telente kényszeríteni, és azok is fertelmesen marhák akik azért tüntetnek, hogy így maradhassanak ezek az emberek..
nyugalmazott tanár
2014. február 13. 20:08
"öt helyen lehet ételt osztani Budapesten" És május 1-én ingyenes meleg sör és hideg virsedli lesz a lizsében. Csak el kell menni az összefogdosás rendezvényére. Lesz dolguk utána a köztisztaságiaknak... Az éhségmenetes Simon majd ott jól lakhat. Ha éppen szabadlábon lesz.
Szajzar1
2014. február 13. 18:39
kjkj945 ok akkor bocs Arról van linked hogy a szim salom vagy más midó szervezet hol oszt ételt a magyaroknak? Vagy ők csak elvenni szoktak tőlünk? Disznóhúsos link is jó:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!