Az Ab-n panaszkodik a Kétfarkú Kutya Párt

2014. február 26. 10:34

Befogadta az Alkotmánybíróság a Magyar Kétfarkú Kutya párt alkotmányjogi panaszát, amelyet a viccpárt azután nyújtott be, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen megtagadta a párt bejegyzését.

2014. február 26. 10:34

A bíróság a névvalódiság és a névszabatosság elvére hivatkozva utasította el a Magyar Kétfarkú Kutya Párt bejegyzését. Eszerint a pártnévnek utalnia kell a párt tevékenységére és meg kell felelnie a névalkotás társadalmi követelményeinek. A bíróság szerint az MKKP elnevezése nem felel meg ezen elvárásoknak.

A viccpárt az Alkotmánybírósághoz beadott panaszában arra hivatkozik, hogy az egyesülési és pártalapítási jog korlátait szűken kell értelmezni, vagyis csak a kifejezetten megtévesztő, a párt tevékenységével teljesen ellentétes név bejegyzését szabadna megtagadni. A párt – ezúttal komolynak tűnő – érvelése szerint a bíróság valójában többlettartalommal töltötte fel a névvalódiság követelményét, amikor azt várta el, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt név utaljon a tevékenységre vagy a közhatalomban való részvételre – foglalja össze a beadványt az Átlátszó.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szörftábor
2014. február 26. 19:19
Dupla szkeges Szörfpárt név igényelhető?
Akitlosz
2014. február 26. 15:44
A Fidesz talán fiatal? Egy halom párt amelyiknek a neve megtévesztő. KDNP, DK ...
balti
2014. február 26. 11:48
A KKP mindig is az állogikát és az áliróniát képviselte. Célja csak annyi, hogy a Liberális oldal felé viszi az embereket. Egy példával éljek, van az a mondás, hogy "sírva vigad a magyar". Ezt a mondást a KKP találta ki. - Lévén, én még egyetlen egy sírva vigadó magyart nem láttam. Ellenkezőjét igen! Csak az pozitív, ezért nem így szól a mondás...
tango47
2014. február 26. 11:43
Most mondja valaki, hogy nem él jól, gondtalanul ennek az országnak a népe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!