A Sándor-palota erkélyére másztak fel az Együtt-PM tagjai

2014. február 09. 11:14

Felmászott az Együtt-PM három aktivistája a Sándor-palota erkélyére vasárnap délelőtt, és paksi népszavazást követelő transzparenseket tettek ki. Miért féltek a népszavazástól? – kérdezi az egyik transzparens.

2014. február 09. 11:14

Az egyik transzparensen „Döntsön a nép! Népszavazást Paksról!”, a másikon pedig „Miért féltek a népszavazástól?!” felirat olvasható. Az aktivisták kiszedték foglalatukból az oromzaton elhelyezett nemzetiszínű és uniós lobogókat, és hangszórón azt mondták: azokat zálogba veszik, amíg Áder János köztársasági elnök nem küldi vissza a parlamentnek a paksi bővítésről szóló jogszabályt, illetve nem kezdeményez népszavazást az ügyben. 

A létrát, amelyen felmásztak, több társuk tartotta, a Honvéd Palotaőrség tagjai, amikor meglátták, hogy mit tesznek, megpróbálták megakadályozni őket, de addigra hárman már feljutottak. Ezt követően kimentek hozzájuk az erkélyre és többször felszólították őket, hogy fejezzék be akciójukat. Az aktivisták először a hangosbemondóba mondták el tiltakozó mondataikat, majd ketten kiültek az erkély szélére, kezükben a zászlókkal.

A három demonstrálót, Barabás Richárdot, Simándi Szelimet és Rózsa Milánt, miután leértek, igazoltatták és felvették az adataikat a hatóságok. A fiatalemberek az erkélyről lehozott zászlók átadását megtagadták. Barabás Richárd a sajtó képviselőinek azt mondta: a Fidesz-KDNP képviselői a haza érdekeivel ellentétesen cselekedtek, amikor megszavazták a paksi bővítésről szóló jogszabályt. Orbán Viktor elpaksolta a hazát, fogalmazott Barabás, aki szerint a Sándor-palota nem méltó arra, hogy rajta legyen a nemzeti lobogó ameddig Áder János köztársasági elnök vissza nem küldi a törvényt a parlamentnek, vagy nem ír ki népszavazást a paksi bővítés ügyében.

Összesen 251 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. február 10. 21:23
Az elkövetők: http://www.nlcafe.hu/data/cikk/10/97471/5.jpg https://lh6.googleusercontent.com/-c1g4e6HE6dg/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAECM/ZjpGUCFryqo/photo.jpg http://7ora7.hu/system/images/normal/images_1261.jpg
békalepcse
2014. február 10. 00:26
Lehetséges még egy verzió az objektum őreinek cselekvéstelenségére. Azonos vallásúak. Esetleg még egycsapatban is fociznak...
Brigadéros
2014. február 09. 21:13
Szabó Rebeka az imént nyilatkozott a tévében nyugodtan mondhatom eszelős tekintettel. Jó volna, ha végre visszahívná a baloldal rohamosztagosait, ami az SA-ra emlékeztet engemet, hátha ez is összefügg azzal, hogy szegény zsidó szervezetek bojkottálni kénytelenek a hk emlékévet...
Wagner Hopkins
2014. február 09. 19:03
Ez kész. Én is mélyen meggyőződéses szolidaritáselvű és szabadelvű baloldali-liberális világnézetű vagyok, éppen ezért helyeslem - vele ellentétben -, hogy az ezeket az értékeket képviselő Demszky Gábor újra indul a főpolgármesteri posztért. Ugyanis e pillanatban ő az egyetlen politikus a budapesti palettán, aki az ilyen értékeket valló fővárosiak szavazataira a győzelem esélyével számíthat. Az, hogy Demszky nem nyugodott bele a metró leállításába, abba, hogy semmiféle központi támogatást nem kapott a főváros, abba, hogy leállították az öszszes környezeti és egyéb beruházás költségvetési támogatását, nem ellene szól, hanem mellette. Értünk, budapestiekért küzdött, az "akarnok Orbán" ellen is építette a várost, a tartalékokból. Demszky Gábor, ha konstruktív kormány a partnere, legalább annyira a békés építés embere, mint a küzdelemé. http://www.nol.hu/archivum/archiv-409611?ref=sso Na oszt hun a metró, Rúzsa Sándor?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!