Visszavonták két pénztárgép engedélyét

2014. január 23. 20:31

A beépített adóügyi ellenőrző egység hiányosságai miatt visszavonta a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal két online pénztárgép engedélyét.

2014. január 23. 20:31

Visszavonta az Alt Cash Kft. által forgalmazott, SAM4S NR-300 ONLINE, és a Japán Cash Company Kft. S&E NR-300 ONLINE elnevezésű, korábban már jóváhagyott online pénztárgépek engedélyét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) csütörtökön. A MKEH honlapján olvasható indoklás szerint a döntéseket megalapozó vizsgálat kimutatta, hogy az érintett  pénztárgépek – a beépített AEE (adóügyi ellenőrző egység) funkcionális és biztonsági hiányosságai miatt – lehetőséget teremtenek az adóelkerülésre, és rejtett funkciójuknak köszönhetően jogsértő célokra használhatók. 

„A felderített jogszabálysértő tényezők súlyosan veszélyeztethetik azoknak a céloknak  az elérését, amiért a kormány az online pénztárgépes rendszer bevezetése mellett döntött” – fogalmaz a hivatal. A hatóság saját hatáskörében vizsgálja, hogy a három független tesztelő által kiállított tanúsítványok miért nem tárták fel korábban a csalásra lehetőséget adó biztonsági hibát.

A hivatal szerint ezekre a géptípusokra számos megrendelést adtak le, ténylegesen csak néhány tucat gépet hoztak forgalomba. A hivatal felhívja a figyelmet: mindazoknak, akik ilyen pénztárgépeket üzemeltetnek vagy ilyen gépekre szóló megrendeléssel rendelkeznek, gondoskodniuk kell egy másik, engedéllyel rendelkező pénztárgép megvásárlásáról. Engedéllyel rendelkező pénztárgépeket a NAV által üzemeltetett honlapon keresztül lehet megrendelni, a hatóság január 23-ig 81 pénztárgéptípust engedélyezett már, így megítélése szerint kellő választék áll az érintettek rendelkezésére.

Az Alt Cash Kft.-nek így egyetlen forgalmazható online géptípusa sem maradt. Egy másik gépüket a SAM4S NR-270-es típust a MKEH korábban előzetesen engedélyezte, majd a forgalmazási engedélyt visszavonta. Ez volt az a modell, amelyre az NGM-mel kötött megállapodás alapján a forgalmazó vállalta, hogy az első 10 000 felhasználónak 2013. november 30-ig nettó 100 000 forintos áron biztosítja. A Japan Cash Companynak a most visszavont volt az egyetlen engedélyeztetett online kasszája.

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kálmán Szolga
2014. január 24. 00:29
Vakkkhangya "Az atlétikában van pl. a 100m síkfutás. A pálya mindenkinek egyforma hosszú és széles. Meg van határozva, hogy a futócipőnek mekkora szegei lehetnek max. Az a győztes aki ezen feltételek mellett a legjobb időt futja." Akkor miért támogatja az állam állandóan a leszakadó nemhiába született segijes, ingyenélő réteget? Nekik is 100m a pálya, találják fel magukat
Kálmán Szolga
2014. január 24. 00:22
Felebarát Primitiv vagy, a trafikokon kivül még van sac/kb 440 EZER kis és középvállalkozás Beteg agyú
Vakkhangya
2014. január 24. 00:15
Én egy valamit nem értek. Eddig is ha egy vállalkozó csalni akart, kp.-t elvette a pénzt és nem ütött be semmit a pénztárgépbe. Eddig is a pénztárgép mentett minden adatot csak nem volt online-ba bekötve a NAV-hoz. Most akkor, hogy online a NAV-on fog élni akkor már kamera is figyeli, hogy nem üt be és elveszi a kp.-t?
Kálmán Szolga
2014. január 24. 00:14
"Visszavonta az Alt Cash Kft. által forgalmazott, SAM4S NR-300 ONLINE" Ezt a céget direkt szivatják, sok éve egy megbizható nagy pénztárgép forgalmazó, Samsung clon gépeket forgalmaz Már másodszor vonták vissza vagy ezt vagy egy másik gépüket Talán nem adott át megfelelő számú Nokiás dobozt a megfelelő helyekre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!