Nem volt gazdasági fordulat az MSZP szerint

2014. január 16. 12:46

A párt szerint csak az előző kormányok alatt idetelepülő autógyárak, illetve a kedvező időjárás miatt szerencsés évet záró mezőgazdaság miatt nőtt a gazdaság 2013-ban.

2014. január 16. 12:46

Tukacs István, a szocialisták szakpolitikusa csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a magyar gazdaság teljesítménye az előző kormányok alatt idetelepülő autógyártóktól és az időjárástól függ. Szerinte indokolatlan a Fidesz sikerpropagandája, nem történt gazdaságpolitikai fordulat, a magyar gazdaság versenyképessége jelentősen romlott az elmúlt években, és még nagyobb a visszaesés az innovációs rangsorokban.

Az MSZP-s politikus arról is beszélt, hogy a Fidesz gazdaság- és társadalompolitikája elsősorban a szegényeknek, a munkanélkülieknek és a hátrányos helyzetű, elmaradott térségekben élőknek ártott. A szocialista párt ezzel szemben védelmet ígér nekik – jelentette ki. Terveikről azt mondta, igazságos személyijövedelemadó-rendszert vezetnének be, felülvizsgálnák a különadókat és kivezetnék a gazdasági növekedést gátló terheket.

Elmondta, arra számít, hogy mind az adókulcsok számáról, mind a sávokról könnyen megállapodnak a szövetségeseikkel. Az MTI kérdésére hozzátette: ennek még a parlamenti választás előtt meg kell történnie, részint azért, hogy az ellenzéki összefogásban részt vevő pártok ugyanazt mondják a kampányban, részint hogy az emberek pontosan tudják, mit jelent nekik számszerűen a baloldal által javasolt progresszív adózás.

Tukacs István több kérdést is kapott a paksi atomerőmű bővítéséről. Azt mondta: a kormány banánköztársaságokban megszokott járt el, amikor Orbán Viktor Oroszországban „alkut kötött egy négyezer milliárdos üzlet ügyében, amiről senki sem tud semmit”. Hozzátette: bár a kormány a parlament elé terjeszti a megállapodást, az Országgyűlés nincs valódi döntés helyzetben, ehhez az kellett volna, hogy az aláírás előtt kérjék ki a képviselők véleményét, ismertetve velük a hatástanulmányokat, az orosz hitel feltételeit, a várható biztonsági előírásokat és azt, hogy az új blokkok építése hogyan befolyásolja az áram árát. Megerősítette: az MSZP szakmai és társadalmi vitát tart szükségesnek a paksi erőmű bővítéséről, és a végső döntést egy népszavazásra bíznák.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2014. január 16. 13:07
Szeretnétek vissza a 30 milliárd euró IMF hitelt, balfaszok, meg a stabil 3% feletti ÁH hiányt?
elfelejtette
2014. január 16. 13:06
Az MSZP annyira álmosító párt, hogy tulajdonképp megértem, miért ez az unalmas Mesterházy vezeti.
ballibbukás 2014
2014. január 16. 13:00
Maszop, ti meg 2002-höz képest 2010-re tönkretettétek a gazdaságot. Szemét banda, lelépni.
qccqccqcc
2014. január 16. 13:00
Nem hát. Nektek. El lettek zárva a csapok, üres a zsebetek. Muhaha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!