Nem minden kisvállalkozó kaphatja meg a pénztárgép-támogatást

2014. január 07. 13:44

Az NGM szankcióval gyorsítaná az online pénztárgépekre való átállást: a tervek szerint csak azok a kisvállalkozók kaphatják meg az új pénztárgép vásárlásához járó 50 ezer forintos állami támogatást, akik január 31-ig beüzemelik az új kasszákat.

2014. január 07. 13:44

A Nemzetgazdasági Minisztérium azt javasolja, hogy a pénztárgépcseréhez biztosított állami támogatás igénybevételének határideje január 31-e legyen. A tárca közleményében azt írta: az online pénztárgépekre való átállás megfelelő ütemének biztosítása érekében javaslatot tesz a pénztárgép-cserét figyelemmel kísérő munkabizottságnak arra, hogy az 50 ezer forintos állami támogatás végső igénybevételi határideje 2014. január 31. legyen. 

Ez azt jelentené, hogy az a kisvállalkozó juthat az állami támogatás összegével csökkentett áron online pénztárgéphez, aki 2014. január 31-ig beüzemeli az új kasszát. A döntés a munkabizottság álláspontjának ismerete után, előreláthatólag még ezen a héten megszületik – áll a közleményben.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2014. január 07. 17:10
"az a kisvállalkozó juthat az állami támogatás összegével csökkentett áron online pénztárgéphez, aki 2014. január 31-ig beüzemeli az új kasszát. " Volt rá éppen elég idejük, minek halogatták. Nem lepne meg, ha arra szerveztek volna különféle cégeket, hogy a beüzemelésnek elháríthatatlan akadályokat hozzanak létre. Mert rükközni nagyon tudnak a csávókáék. És ki is telik tőlük.
liberálzöld.
2014. január 07. 15:31
Mérhetlen arrogáns egy nagy x@r az egész Fidesz. Köteleznek valakiket valamire, be nem tartható helyzetet teremtenek, majd büntetnek/elvonnak, mert nem teljesített a pógár! Még akkor is ha törvény kell módosítaniuk. Visszamenőlegesen is. Trágyadomb az egész! Én mondom, a régi kommunisták nem voltak ennyire gecik, mint ezek az újak!
orion
2014. január 07. 14:53
Én nem tudom beüzemeltetni a kasszákat (a jelenlegi helyzet legalábbis ez) Meg van rendelve, ki van fizetve az előleg, de az ötvenvalahányezredik vagyok és huszon körül tartanak. Írok pár keresetlen szót az MGM-nek, ez biztos, aztán majd meglátom. Végül is a kasszát elfogadták, javítottak a hozzáállásukon is. Még egy kis noszogatás kell. (amúgy rühellem ezt a kasszásdit, de mind1 már)
DezInf
2014. január 07. 14:16
Ez az egész pénztárgép biznisz a fidex lakmuszpapírja. -maffia -mutyi -lenyúlás -haverok helyzetbe hozása -konkurencia kinyírása Csoda lett volna ha sikerült volna az amit elterveztek. ... esetleg egy kis büntipénz beszedésével még lehetne a fidexzombik költségvetési lenyúlhatóságát fokozni :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!