MSZP: Állítsa le a VM a hortobágyi legelők bérbeadását!

2014. január 15. 11:34

Gőgös Zoltán arra is felszólította a szaktárcát, hogy a gazdák panaszainak kivizsgálásáig egyetlen nyertessel se kössenek szerződést.

2014. január 15. 11:34

Felszólította az MSZP a Vidékfejlesztési Minisztériumot, hogy azonnal állítsa le a Hortobágyi Nemzeti Park legelőinek bérbeadását. Gőgös Zoltán, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának szocialista alelnöke szerdán, közleményében arra is felszólította a szaktárcát, hogy a gazdák panaszainak kivizsgálásáig egyetlen nyertessel se kössenek szerződést.

Az ellenzéki képviselő közölte, a hozzájuk eljutott termelői panaszok alapján állatok ezrei maradhatnak takarmány nélkül, családi és társas vállalkozások százai mehetnek tönkre.

Hozzátette: „a hortobágyi földmutyival” megkárosított gazdák egy csoportja kedden levélben fordult Fazekas Sándor miniszterhez. „A földpályázat súlyos visszaéléseire mutatva rá, vizsgálatot követelnek még a szerződések megkötése előtt.”– közölte Gőgös Zoltán.

Tájékoztatása szerint a gazdák többek között azt kifogásolták, hogy zömében olyanok nyertek, akik nem valós állattartók, valamint a csak a földtámogatás megszerzésére hajtó nyertesek törvénytelen zsebszerződésekkel valós állattartóknak akarják továbbadni alhaszonbérbe a megnyert területüket.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2014. január 15. 13:31
Gőgös,ez már nem jön be.Hány Kishantosotok van még?
Julismama2
2014. január 15. 13:03
Csönd.
luga
2014. január 15. 12:46
Túl sok pénz van a területalapú támogatásokban, és az eddig mind nálatok landolt?
kamasuka
2014. január 15. 12:34
Nem a haverok nyertek? Szomorú. [Dehogy. :D]
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!