Már csak ma regisztrálhat az a médium, ami közölne politikai hirdetéseket

2014. január 24. 08:46

Pénteken jár le a hirdetési szolgáltatások bejelentésének határideje, az a sajtóorgánum, amely nem küldi el árjegyzékét az Állami Számvevőszékhez, nem közölhet politikai hirdetést a február 15-én kezdődő választási kampányban.

2014. január 24. 08:46

A választási eljárási törvény szerint ha egy sajtótermék politikai hirdetést szándékszik közölni a kampányban, a választás kitűzését követő öt munkanapon belül el kell juttatnia az ÁSZ-hoz hirdetési szolgáltatásainak árjegyzékét, amelyet az intézmény nyilvántartásba vesz, és honlapján közzétesz. Politikai hirdetést kizárólag olyan sajtótermék közölhet, amelynek hirdetési árjegyzékét az ÁSZ nyilvántartásba vette.

Az ÁSZ honlapján közzétett felhívásban az áll: az érintett sajtóorgánumok „elektronikus és postai úton vagy személyesen juttathatják el árjegyzékeiket”. Közölték azt is, hogy az ÁSZ az árjegyzékeket sajtótermékek szerinti bontásban teszi majd közzé a határidő lejárta és az adatok feldolgozása után. Az ÁSZ az árjegyzékeket ellenőrzés és változtatás nélkül teszi közzé, így a tartalmukért felelősséget nem vállal – írták.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!