Politikai kommunikáció 2013: kormánypárti siker

2014. január 08. 09:16

Egyetlen jelmondat volt a játéktérben, a „Magyarország jobban teljesít”, amely kizárólag az össztársadalmi teljesítményre hívja fel a figyelmet, amelyet természetesen a kormány vezetett.

2014. január 08. 09:16
Kóré András

„Az aktuálpolitikai marketing szabályai szerint megalkotott stratégia jól vizsgázott. Nem részletkérdésekkel, hanem eredményekkel foglalkozott, a kormány, a megszólalók és a frakció összhangban dolgozott és a legfontosabb az a cél volt, hogy rögzüljön még a választási időszak előtt mindaz, amit elértek.

Mindezekhez képest az ellenzék kommunikációjában nehéz szakmai stratégákat észre venni. Az, hogy semmit nem tudnak titokban tartani, és fontos politikai kérdéseket a nyilvánosság előtt »hordanak ki«, egymás kompetenciáinak kétségbe vonásával teszik ezt, a bizalmat erősen erodálja. Leginkább az arculat- csapat- program hármasa hiányzik. Nincsenek jól megfogható baloldali hívószavak, az egyetlen közös szlogen a »Váltsuk le Orbán Viktort«. Hiányoznak a szakpolitikusok, a médiában és az emberek fejében is csak három baloldali politikus „létezik”: Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc. Nem a baloldaliság képviseletéért folyik a harc, hanem párt dominanciákról.

Vegyítik a képet Gyurcsány Ferenc folyamatos támadása saját oldala ellen, amelynek marketing szempontból egyetlen előnye van: porondon, illetve szem előtt marad, nem tűnik el a süllyesztőben, feláldozva így a 2014-es választások baloldali lehetőségeit. Ha valaki végignézi a szocialista oldal mit üzen a választóknak, észreveszi, hogy erősen hasonló érzése keletkezik, mint amikor a híradó polgárháborús országokról tudósít.”

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6qwasyx
2014. január 08. 11:09
Az rendben van, hogy a fidesz maga mellett kampányol. De hogy a szöveg az legyen, hogy "Magyarország jobban teljesít", az már kész röhej. Hacsak a visszafejlődést is fejlődésnek nevezik. Akkor viszont tényleg hasítunk.
elfelejtette
2014. január 08. 10:57
"feláldozva így a 2014-es választások baloldali lehetőségeit" A cikkíró úgy írja ezt, mintha egyébként ezzel az emberanyaggal létezne nyerő stratégia. Basszátok meg, hogy a picsába lehet változást hirdetni ezekkel a leharcolt MSZP vagy ex-MSZP-s káderekkel?
sasadi
2014. január 08. 10:53
A ballib oldal amikor hatalmon volt folyamatosan rosszul teljesített, és ha hatalomra kerülne akkor sem várható tőlük semmi jó. Ennek alapján csak örülhetünk annak, hogy csapnivaló a választási stratégiája és kommunikációja.
Agricola
2014. január 08. 10:22
Egyetlen jelmondat volt a játéktérben, a „Magyarország jobban teljesít”, Ezt sok tény támasztja alá. Lehet, hogy nincsen abszolút tökéletes kormányzás, de mint a sportban is tapasztaljuk, vannak jobb, vagy rosszabb teljesítményre képes atléták. A magasugrásban is tapasztaljuk, hogy vannak atléták, akik képesek átugrani a két méter magasra helyezett lécet, míg mások csak átsétálni képesek alatta. Az úgynevezett "Demokratikus Ellenzék" kommunikációja viszont mindent merész és sötét ecsetvonásokkal feketésre fest. Egy együttes ezt a szöveget énekelte egykor: "Zúg a Volga! Zúg a Volga! Hadd zúgjon csak! Az a dolga!" A ballib sajtó is csak teszi a dolgát, teljesíti a generalisszimusz, Ron Werber parancsait. A nagyrészt külföldiek tulajdonában lévő, balliberális, úgynevezett "szabad sajtóban" ezért a valóságot úgy próbálják merész és sötét ecsetvonásokkal lefesteni, hogy a magyar gazdaság, mióta nem a ballibek kormányoznak, dögrováson van és karnyújtásnyi közelségben van az összeomlás. Mióta nem a ballibek kormányoznak állítólag olyan szegények vagyunk, mint a templom egere! Ha az új kormány mindenható lenne akkor is keresnék a csomót a kákán! Ezen a primitív propagandán sok ember átlát és visszatetszést vált ki belőlük. Ez is része annak, hogy legalábbis a közvélemény kutatási adatok szerint a közvélemény jelentős része nem vevő a magát "Demokratikusnak" tituláló ellenzék elvadult propagandájára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!