Együtt-PM: Orbán felfüggesztette a jogállamiságot

2014. január 28. 16:00

Az Együtt-PM szerint Orbán Belügyminisztériumban tett kijelentéseivel ellentétben 2010 áprilisa után Magyarországon a jogállamiság nem helyreállt, hanem „felfüggesztésre került”, mivel a Fidesz visszaélt parlamenti többségével.

2014. január 28. 16:00

Dorosz Dávid úgy fogalmazott: a Fidesz nem élt, hanem visszaélt a kétharmados parlamenti többséggel, erejét arra használta fel, hogy „csigolyánként törje el a magyar demokrácia gerincét”. Szavai szerint a kormánytöbbség egyoldalúan, csak a politikai közösség egyik felének értékeit képviselő alaptörvényt erőltetett Magyarországra, „politikai bosszúból” korlátozta az Alkotmánybíróság hatásköreit és átfogó támadást intézett a bíróságok függetlensége ellen A független alkotmányos intézmények élére pártkatonákat állítottak, az Országgyűlést „törvénygyárrá silányították”, elfoglalták a közszolgálati médiát, a független sajtó megregulázása érdekében pedig médiarendőrséget hoztak létre – sorolta.

A képviselő arra is kitért, hogy miközben az „Orbán személyes testőre" által vezetett „TEK nevű magánrendőrségre” tízmilliárdokat költöttek, a Nemzeti Nyomozó Irodát „szétverték" az életüket hosszú éveken át kockáztató rendőrök szolgálati nyugdíját pedig elvették.

Az MSZP úgy reagált a Belügyminisztériumban elhangzottakra: „önfényező kormánypropaganda” helyett az igazságtalan egykulcsos adórendszerről, az illetmények befagyasztásáról, „a rendőröket hazugnak nyilvánító semmisségi törvényről”, a szolgálati nyugdíjrendszer szétveréséről, a megnyirbált juttatásokról vagy a tűrhetetlen munkakörülményeiről kellett volna beszélnie a miniszterelnöknek és Pintér Sándor belügyminiszternek. A szocialisták hiányolták az elmondottak közül az 50 százalékkal romló felderítési arány említését, valamint szóltak volna arról, hogy a gárdisták még mai is szabadon masírozhatnak. „A mai napig nem tudjuk ki és miért robbantott egy fővárosi bankfióknál” – írták közleményükben.

Kedden a Belügyminisztérium évértékelő értekezletén Orbán Viktor miniszterelnök hatékonynak nevezte a tárca és a rendőrség munkáját. A kormányfő arról beszélt, hogy Magyarországon 2010 után helyreállt a jogállamiság, ami nem történhetett volna meg a rendvédelmi szervek nélkül, mert a jogszabályok és bírósági ítéletek végrehajtatása nélkül a jogállamiság csak jelszó.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2014. január 28. 19:40
KIVÁNCSI LENNÉK HOGY AZ EGYÜTT PM minek nevezi az öszödi beszéd utáni időszakot.. ÖSSZEFOSÁS,ÖSSZEFOSÁS,ÖSSZEFOSÁS
Öreg
2014. január 28. 19:17
A parlamenti többséggel nem lehet visszaélni- esetleg nem élni vele, de az a választók átverése, az bűn!
justiceforhungary
2014. január 28. 19:08
kretének
csenge
2014. január 28. 18:58
Ez a Dorosz komcsi, vagy csak szimplán hülye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!