DK: észak-amerikai ƒ„Kubatov-lista” készül

2014. január 21. 14:06

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az Egyesült Államokban élő magyarokról gyűjt illegálisan adatot egy közvélemény-kutató cég a Fidesz megbízásából.

2014. január 21. 14:06

Molnár Csaba, az ellenzéki párt alelnöke a Kanadai Magyar Hírlap és Észak-Amerikában élő magyarok tájékoztatására hivatkozva a nyilvánosság elé tárta, hogy egy Utah államban bejegyzett cég kanadai és Egyesült Államok-beli magyarok körében végez telefonos közvélemény-kutatást.

A DK szerint a cég „a magyarországi megbízó által rendelkezésére bocsátott, bizonyára illegális adatbázisból” dolgozik. A képviselő azt írta, hogy a kutatók rákérdeznek a magyarországi pártpreferenciára, a megkérdezettnek az Orbán-kormány teljesítményéről, antiszemitizmushoz való viszonyáról alkotott véleményére, arra, hogy vajon a külföldi média rossz színben tünteti-e föl a magyar kormányt és arra is, melyik pártot tartja felelősnek azért, hogy az ország ma itt tart.

Készül tehát a külföldön élő magyarokról is a Kubatov-lista: beazonosítják őket és politikai hovatartozásukat, lehetőség szerint információt gyűjtve itthoni hozzátartozóikról is” – összegzett közleményében Molnár Csaba, akinek pártja szerint a Fidesz áll emögött. Molnár Csaba szerint a „demokratikus ellenzék összefogása nyomán immár lemondott szavazótábora hazai bővítésének lehetőségéről, és a külföldön élő állampolgárok körében próbálja összegyűjteni a szükséges szavazatokat”.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2014. január 21. 16:58
Zakkant Zombi bemutatja az ÁVH módszerét. Amikor még vászonba varrt csomagokat és légiposta leveleket fuvarozott a Magyar Pesta (nem elírás, a rendőr így olvasta le a postás biciklijén a névtáblát -egyébként a Csabi nagyfaterja volt.)minden küldeményt felbontottak és hamar rájöttek kinek van rokona Amerikában. Repült is az állásából és még örülhetett, ha a "hatóság félrevezetése miatt "nem vitték el! Eltűnt egyszer egy hajdúsági kisváros egyik jól ismert személyiségnek a hamvait tartalmazó doboz. Másnap az ÁVH egyik munkatársa panaszkodott, hogy milyen szar kakaót raktak a csomagba! Te Csabi! Ti is benne voltatok a "kajaosztó lista" szervezésében, vagy csak szegfűsök?
kjkj945
2014. január 21. 16:42
http://adatbank.transindex.ro/regio/kisebbsegkutatas/pdf/VI_fej_16_Banyai.pdf 50-ben New Yorkban 31 ezer -- haszid.
kjkj945
2014. január 21. 16:32
Cleveland Manhattan?????
Autofocus
2014. január 21. 16:31
Nagyon helyes, az ilyen nemzetáruló patkányok ellen mint a DK minden eszköz megengedett, akár igaz, akár nem a hír. A szomorú inkább az hogy az építkezés helyett még mindig a kártevőmentesítésre kell az ország erejének egy részét elforgácsolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!