„Az atomra a tőkepiac azt mondja: kösz nem”

2014. január 27. 10:00

A NOL által megkérdezett szakértők szerint nem érdemes atomba fektetni, főleg nem egy ilyen szegény országnak.

2014. január 27. 10:00

Nem véletlenül mondja a tőkepiac az atomenergiára, hogy „nem köszi” – mondta Philippe Lamberts, aki szerint eleve rossz döntés az atom, amiatt pedig hitelt felvenni még rosszabb.

A magas országkockázati felár miatt gyakorlatilag a gazdag országok kiváltsága hitelből atomerőművet építeni; ha már ennyit felveszünk, azt lehetne értelmesebb célokra is költeni – vélik a megkérdezettek.

Felsmann Balázs a német példára hivatkozva azt mondta: a szélenergia már most olcsóbban tud a piacra belépni mint az atom.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. január 27. 12:16
Értelmes ember különösen Csernobil és Fukusima után, nem mondhatja, hogy szereti az atomerőműveket. Valóban nagyon veszélyes üzem, DE: az olyan ország, mint a miénk, ami dúskál olajban, gázban és egyéb fosszilis energiaforrásokban az kénytelen vállalni a kockázatot. A repülő is lezuhanhat, mégis utazunk rajta. A szélenergia lehet, hogy jó üzlet egyeseknek, de nem igazán hatékony, pláne nálunk.
mustarharmas
2014. január 27. 11:48
A "független szakértő" történetesen szdsz-es helyettes államtitkár volt. :-DDDD
gandras
2014. január 27. 11:09
most nincs kedvem számolni, de hátha valaki már megtette... ha összeadjuk az erőmű költségeit (építés, üzemeltetés, fűtőanyag), és elosztjuk a tervezett élettartam alatt tervezett megtermelt árammal, akkor mi jön ki? Mert mintha a hozzáértők azt mondanák, hogy jóval magasabb ár, mint a mostani piaci...
geraz51
2014. január 27. 11:00
Na a zőldek és ellenzékiek véleményét már ismerjük.Talán az igazi szakértőket is meg kellene kérdezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!