A kasszakáosz érintettjeinek kártalanítását követeli az MSZP

2014. január 24. 17:12

Mint ismert, tegnap visszavonta két, korábban már jóváhagyott online pénztárgép engedélyét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, így több tízezer kisvállalkozónak kell új kasszák után néznie. Az MSZP ennek kapcsán most azt követeli, hogy hosszabbítsák meg az állami támogatás lehívhatóságának határidejét és kártalanítsák az érintett cégeket.

2014. január 24. 17:12

Az MSZP a támogatási határidő meghosszabbítását, valamint az érintett cégek azonnali kártalanítását követeli, miután a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal visszavonta két, korábban jóváhagyott online kassza engedélyét.

Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő közleménye szerint azoknak a vállalkozásoknak is hozzá kell jutniuk az állami segítséghez, amelyek időben beadták igénylésüket, de még mindig nem jutottak pénztárgéphez. Közölte: az engedélyezési hivatal csütörtökön bejelentett döntése nemcsak a forgalmazókat döbbentette meg, hanem „az online kasszák bevezetése körüli káosszal több mint fél éve vegzált kis- és középvállalkozásokat is”. 

Szerinte a kormányzati kapkodást mutatja, hogy az engedély-visszavonás hírére a Nemzetgazdasági Minisztérium soron kívül hívta össze a pénztárgépátállást segítő munkabizottságot. „Minden jel arra mutat, hogy végül az egész pénztárgépcsere is csak a kiválasztott Fidesz-közeli cégek kasszáját fogja gyarapítani” – olvasható az ellenzéki politikus közleményében. Azt írta: a pénztárgépátállás már eddig is több ezer vállalkozás megszűnéséhez járult hozzá.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laibach
2014. január 24. 19:27
"..Megdöbbentette a Videotont az újabb kasszastop A Videoton szerelte össze azt az adóügyi ellenőrző egységet, ami miatt az NR-300 pénztárgép forgalmazási engedélyét visszavonta az illetékes hivatal..." http://www.vg.hu/vallalatok/kereskedelem/megdobbentette-a-videotont-az-ujabb-kasszastop-420237
janika
2014. január 24. 18:51
Az itt írogató bértollnokoknak:"Nem kell mindent kommentelni,ha azt sem tudod miről van szó." A kormány most vett ki 170000Ft-ot(minimum),minden jogkövető kisvállalkozó zsebéből. Az MSZP-én kívül senki nem tiltakozott. Éljen jogállam! Magánnyugdíjpénztárak, állami földbérletek,trafikok,pénztárgépek...... Bértollnok most engem, holnap téged is utolérnek. (Nem fizetik ki a bejegyzéseidet, te csak ennyit veszthetsz .)
várúr
2014. január 24. 18:28
Két pénztárgép típusról kiderült, hogy csalásra alkalmasak. Ezt csak a béljósok, varázslók, látnokok, stb. tudhatták előre. Erre jön az mszp és visong. Az az mszp, melynek eszébe se jutott az ÁFA-csalások megelőzése. Csak egy apróság: még soha nem kaptam számlát iparostól. A kisboltokban kizárólag hamis számlát kaptam (éttermekben, kocsmákban is). Röhej, hogy kapaszkodik a ballib minden szalmaszálba, legyen az általuk kezdeményezett paksi bővítés, emlékmű vagy kassza. A vádaskodás sorra nevetségbe fúl, de pár perc nyilvánosságot csak megér...
DrFülig Jimmy
2014. január 24. 18:10
Öntökönszúrás nagy művésze a narancsszekta.Hitelességüket ássák alá azzal ha saját munkájukat is pofánszarják ötszörtákoló éberkómások.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!