Tájékoztatniuk kell a bankoknak az árfolyamgátról

2013. december 21. 15:45

A rezsicsökkentéssel spórolt összeg számlán való megjelenítése után a bankoknak is hasonlót írna elő a Fidesz: nekik arról kellene negyedévente tájékoztatniuk ügyfeleiket, mennyit nyertek az árfolyamgáttal.

2013. december 21. 15:45

A Fidesz szombaton benyújtotta törvénymódosító javaslatát, amely a bankoknak kötelezővé tenné, hogy tájékoztassák devizahiteles ügyfeleiket arról, mennyit spóroltak meg az árfolyamgáttal. A Fidesz szerint a bankok minden negyedévben kötelesek lesznek erről tájékoztatást adni. A tájékoztatót jól elkülönített helyen, bekeretezve és a tájékoztató ív többi adatával legalább azonos betűméretben kell feltüntetni. 

A bankok 2014. március 20-ig kötelesek tájékoztatást küldeni minden olyan adósnak is, aki még nem lépett be az árfolyamgátba. Az intézkedés végrehajtását a Magyar Nemzeti Bank fogyasztóvédelmi eljárás keretében fogja vizsgálni.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. december 21. 23:05
Én azért ezzel vigyáznék. Ugyanis az árfolyam gáttal a hiteles nem fog nyerni, hanem veszíteni fog. Kisebb lesz a törlesztő részlete, de nagyobb lesz az adóssága. Légy résen Fidesz! Ne hogy tényleg korrekt tájékoztatást kérj! Abba már egyszer belebuktál! "nekik arról kellene negyedévente tájékoztatniuk ügyfeleiket, mennyit nyertek az árfolyamgáttal."
Lion
2013. december 21. 17:45
Nem azért halott az árfolyamgát projekt (vagyis senkit nem érdekel) mert a bankok nem hirdetik rendesen hanem mert - bocs - de kurvára nem megoldás. Ha van amiért megérdemelné a buktát a Fidox az amiért elkúrta ezt az egész devizahitel ügyet.
Shom_Ford_All
2013. december 21. 17:09
A Fidesz anno olcsóbb államot ígért, szeretném látni, hogy mennyivel lett olcsóbb az államgépezet működése, és erről tájékoztatna a kormány, (nemcsak arról, hogy más szerszámával verve a csalánt saját magát reklámozza.) Mindenféle intézényből, tanácsadókból, kormányfőtanácsadókból lassan Dunát lehet rekeszteni.
Hopp Pál
2013. december 21. 16:58
A demagógia, és a populizmus határtalan!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!