Fidesz: Megtörtént a növekedési fordulat

2013. december 08. 18:02

Puskás Imre, az Országgyűlés költségvetési bizottságának fideszes alelnöke azt mondta: meghozta eredményét az elmúlt három év gazdaságpolitikája, idén egyértelműen megtörtént a növekedési fordulat.

2013. december 08. 18:02

A harmadik negyedévben már 1,8 százalékos volt a bővülés az előző év azonos időszakához képest, és ezzel európai uniós összehasonlításban is előkelő helyen áll az ország. A fideszes országgyűlési képviselő szerint egyre nő a bizalom Magyarország iránt külföldön, amit igazol, hogy az Európai Bizottság a korábbinál jóval kedvezőbben ítéli meg a magyar gazdaság 2014-es kilátásait. Hozzátette: hasonlóan vélekednek nemzetközi pénzügyi csoportok is.

Puskás Imre kitért továbbá arra, hogy a magyar gazdaság növekedésének „egyre erősödő lába” a belső fogyasztás bővülése, ami azt jelenti, hogy nő a bizalom a kormány iránt belföldön is. A politikus a gazdaság adatait ismertetve felhívta a figyelmet arra, hogy jövőre folytatódik az adócsökkentés a családi adókedvezmény kiterjesztésével, a családok lehetőségeit pedig tovább növeli a történelmi mélyponton lévő infláció. Utóbbival a nyugdíjasok ugyancsak jól jártak – jegyezte meg. E tények szerinte arra sarkallhatnák a hitelminősítőket, hogy javítsanak Magyarország besorolásán.

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. december 09. 12:02
A Fordulat Éve 2.0 Még van 7-8 év a forradolom 2.0-ig.
tatka46
2013. december 09. 11:55
Puskás mozgatta a száját , igen tudjuk hazudik.Az nem gazdasági fordulat,hogy az egyetemeknél szénszünet van és még el is vesznek tőlük sok sok pénzt. A stadionok mióta gazdasági fordulat, ott csak pár ember jár jól, a bénáknak nem kell stadion.Gazdasági fordulat a legmagasabb visszaadott vállalkozások száma novemberben.Soroljam még?
SoukySanjay
2013. december 09. 11:54
"... idén egyértelműen megtörtént a növekedési fordulat" Ha megtörtént,hát megtörtént,de akkor miért 301-302 Ft az Euro?
kukagyerek
2013. december 09. 11:51
"Fidesz: Megtörtént a növekedési fordulat" Nem is vitás. Az elvtársaknak, meg a csókosaiknak. A birkáknak meg, nem háromszáz százalékkal felemelt rezsit kell fizetni, hanem csak kétszáznyolcvannal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!