DK-sok támogatják Ásotthalmon Toroczkai László polgármesteri ambícióit

2013. december 12. 12:37

Az ásotthalmi DK-sok a jobbikos közgyűlési képviselő Toroczkait támogatják a kormánypárti Petró Ferenc ellenében a vasárnapi polgármester-választáson. A helyi MSZP novemberben testületileg lépett át a DK-ba. Egy Csongrád megyei DK-politikus szerint aki Toroczkait támogatja, annak nincs helye a pártban.

2013. december 12. 12:37

A helyi baloldaliak Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Mozgalom és a Betyársereg alapítóját, a Jobbik Csongrád megyei képviselőjét támogatják az időközi önkormányzati választáson Ásotthalmon – írja a Magyar Narancs. A 4052 fős Csongrád megyei településen azért választanak új polgármestert és képviselőket december 15-én, vasárnap, mert október 3-án a testület feloszlatta magát. 

Toroczkai ellenfele Petró Ferenc, a község eddigi fideszes polgármestere, a Csongrád megyei Fidesz-frakció tagja lesz. Négy képviselő azért szavazta meg októberben a testület feloszlatását, mert úgy látták, nem tudnak együtt dolgozni Petróval. 

Az ásotthalmi MSZP testületileg lépett át a DK-ba idén novemberben. Az egyik átlépő, Márki József a Magyar Narancsnak azt nyilatkozta, hogy nem akar kormánypárti polgármestert, mert a Fidesz vette el a szolgálati nyugdíját. „Itt helyben mindenki csak ásotthalmi. Van, aki változást akar, van, aki nem. Toroczkai pedig változást hoz” – mondta, hozzátéve, hogy akkor is Toroczkaira szavaz, ha maga Gyurcsány Ferenc hívja fel.

Toroczkai elképzelései között központi helyen szerepel a Rózsa Sándor Kalandpark létrehozása és a strand fejlesztése. Azt ígéri, ha megválasztják, személyesen keresi fel a cigány napszámosokat, ad nekik egy névjegyet, és tudtukra adja, hogy minden mozdulatukat figyelemmel kísérik.

Frissítés: A párt Csongrád megyei országgyűlési képviselő-jelöltje, Csóti Zsombor a DK nevében közleményben határolódott el Toroczkai Lászlótól: A DK Csongrád megyei 2. sz. választókerületi szervezetének vezetése nem tud arról, hogy a párt bármely tagja vagy csoportja ezzel ellentétes döntést hozott volna. Ha ez mégis megtörtént, az illetők olyan élesen helyezkedtek szembe a DK alapelveivel, krédójával és politikájával, hogy egy percig sem lehet tovább helyük a pártban. A DK ezúton kéri az ásotthalmi polgárokat, hogy Toroczkai Lászlóra ne szavazzanak, gyilkos indulatokat tápláló, illetve másokban ilyeneket fölkorbácsoló, minden emberi érzésből kivetkezett neonáciknak semmiféle támogatást ne nyújtsanak.”

(Fotó: Szeged Ma)

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2022. január 18. 15:36
ÚGY vélem, egy olyan kis településen, mint ÁSOTTHALOM, másképpen működik az is, hogy az adott pillanatban ki melyik párt tagja, kit támogat! AZ OTTANI DK-sok szerintem sokkal inkább hasonlíthatóak a korai JOBBIKOSOKHOZ, mint GYURCSÁNYÉKHOZ! S ÚGY tudom, TOROCZKAIVAL, mint polgármesterrel nagyon elégedettek a településen, pedig nem lehet egyszerű az a feladat.
Wagner Hopkins
2013. december 13. 21:25
Ha most böszmisták támogatják, újra kell gondolni az un. tévéostromot.
peti
2013. december 13. 09:41
kurucra egyebkent ugyanaz ervenyes, mint a jobbikra. vagy eleve azok hoztak letre, akikrol naponta frocsognek, vagy elosegitettek a letrejottet, es azota sem nagyon akarjak megszuntetni. mindig bedobnak valami balhet, az aktualis kurzus kivanalmainak megfeleloen, amire aztan lehet hivatkozni, mutogatni, altalanositani, allaspontokat igazolni. ezer eve ugyanaz az elv, es mindig megesszuk, ujra es ujra... na ja, egy csecsemonek minden vicc uj.
peti
2013. december 13. 09:34
a jobbik az un. baloldal krealmanya, letrehozasanak celja az osi szalami taktika, az "oszd meg es uralkodj" alkalmazasa a tombositett un. jobboldal, azaz a fidesz gyengitesere. ez nem azt jelenti (soha nem azt jelenti), hogy mindenki benne van. epp ellenkezoleg, lehet, hogy maga a vonagabor is oszinten hiszi a maga kuldeteset, de korulotte kulcsemberek beepitve, illetve anno grundolas aktivan/passzivan elosegitve. ott ment felre, hogy az un. baloldalt szalamiztak fel a jobb helyett. nincs ketsegem, hogy a jobbik osszeallna barmelyik un. baloldali parttal, es forditva, ha ezen mulna a "tronfosztas". ne legyenek illuzioink. nem lehet buntetlenul 23 even at (meg elotte 40+ evig) egymast meglopo, atvero tarsadalmat "epiteni" mellekhatasok nelkul. politikusi, vallalkozoi retegunket (fideszt ideertve) joreszt magunknak koszonhetjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!