Ásotthalom: Toroczkai nagyon elverte a korábbi fideszes polgármestert

2013. december 16. 07:02

Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Mozgalom és a Betyársereg alapítóját, a Jobbik Csongrád megyei képviselőjét választották polgármesternek vasárnap az Ásotthalomban tartott választáson. Toroczkai 37,4 százalékos részvétel mellett 71,5-28,5 arányban nyert a 2010-ben kormánypárti színekben megválasztott, most szintén függetlenként induló jelölttel szemben.

2013. december 16. 07:02

Toroczkai László, aki a Jobbik Csongrád megyei önkormányzati képviselője, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, függetlenként indult a településvezetői székért. Ellenfele az eddigi polgármester, Petró Ferenc volt, aki 2010-ben a Fidesz-KDNP színeiben nyert, most függetlenként indult.

Turbucz Marietta helyettes jegyző az MTI-nek elmondta: a helyi választási bizottság hivatalos tájékoztatása szerint Toroczkai László 71,5-28,5 százalékos arányban nyert a csaknem 4000 lakosú községben. A vasárnapi időközi választáson 1264-en adtak le érvényes szavazatot, ez 37,4 százalékos részvételi arány. 2010-ben Petró Ferenc 40,7 százalékos részvétel mellett 59 százalékos eredménnyel győzte le két független riválisát.

Toroczkai László a bejelentést követően azt mondta, az első lépések között stabilizálni kell a költségvetést és helyre kell állítani a közbizalmat. Azt ígérte, hogy minden lépést a település lakóival közösen hoznak majd meg. Arról is beszélt, polgármesteri fizetéséből csak a minimálbérnek megfelelő részt veszi föl, a többit a község fejlesztésére ajánlja.

Az időközi választáson 13 képviselőjelölt indult. Az új, hattagú képviselő-testületből ketten a korábbi testületben is dolgoztak. Az ország ötödik legnagyobb községében azért tartottak választást, mert a képviselő-testület feloszlatta magát október elején, ugyanis a folyamatos viták megnehezítették a működését.

Múlt csütörtökön írtuk meg, hogy a szocialistából lett helyi DK-sok is támogatnák a szélsőjobboldalhoz köthető jelöltet, mivel nem akarnak kormánypárti polgármestert. A DK Csongrád megyei elnöke később cáfolta ezt a hírt.

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wagner Hopkins
2013. december 16. 13:44
Mi van azzal, h saját bevallása szerint a délszláv háboru alatt cigi és alkoholcsempészéssel foglalkozott?
Wagner Hopkins
2013. december 16. 13:24
Örülhet a román feleség meg a Gyurcsány. Más: micsoda skizofrénia, hogy jobbikosként függetlenként indul a Milanoban rendörséggel összecsapó Kanadából kitiltott 32nevem volt?
6qwasyx
2013. december 16. 12:27
Csak úgy érdeklődöm. Nem kéne ezt a szarfaszú torockait felkötni?
Berecskereki
2013. december 16. 12:14
LOL Nem értem mi ezen a meglepetés. Bächer Iván a Séta c. szösszenetében már korábban előrevetítette "A fasisztákra fogok szavazni" "A fasisztákra fogok szavazni, döntöttem el, mire a Körútra kiértem. A fasisztákra leszek muszáj szavazni. Nem tehetek majd mást. Rájuk kell szavaznia minden tisztességes, demokratikus magyar polgárnak. Másképp nem lesz soha tisztességes, demokratikus polgári Magyarország." Úgy látszik Bächer Iván tudott valamit, amit mi nem tudhatunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!