Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Próbálják birtokba venni a józsefvárosi piacot

2013. november 21. 10:53

A józsefvárosi piac képviselői nem akarták beengedni a tulajdonos MÁV képviselőit, de aztán leültek tárgyalni, ám a felek álláspontja nem közeledett. A MÁV ezután radikális megoldást választott: ki fogják kapcsolni a vizet és az áramot a területen – írja az Origo.

2013. november 21. 10:53

Lejárt a felmondási határidő csütörtökön, így a piacot be kellene zárni. Az árusok egyelőre még kipakoltak, a piac is kinyitott csütörtök reggel, de nagy a bizonytalanság az Origo tudósítása szerint. A tulajdonos MÁV képviselői nem sokkal 10 óra előtt megjelentek, hogy átvegyék a területet, ám a bérlők egyik képviselője kezdetben nem engedte be őket, mondván jogellenes volt a bérleti szerződés felmondása, amit bíróságon meg is támadtak, így a területet sem adják át. A MÁV szerint viszont jogszerű volt a szerződés felmondása, amiről a bérlőt hivatalosan is értesítették, amit az át is vett.

Megjelent időközben egy ügyvéd is, aki a piac egyik képviselőjének mondta magát. Szerinte mivel jogvitáról van szó, ezért ezt a nyilvánosság kizárásával kellene rendezni. Az Origo szerint erre sor is kerül, és még dél előtt tájékoztatnak a helyzetről.

A portál szerint a környéken rengeteg a bámészkodó és a rendőr.

Frissítés

A tárgyalás után nem változtak az álláspontok. A MÁV képviselői felvették a jegyzőkönyvet, és leolvasták a közműórák állását. Majd a MÁV úgy döntött, hogy elzárja a vizet és az áramot a területen. Azt remélik, hogy az árusok felismerik a helyzetet, és maguk kezdeményezik a bérleti szerződés felbontását. A MÁV szóvivője szerint a terület bérlője félretájékoztatta az árusokat, mert tudta, hogy át kell adnia a területet, ennek ellenére beszedte tőlük a bérleti díjat.

A bérlő ügyvédje szerint ugyanakkor mivel november 6-án keresetet nyújtottak be a bírósághoz az ügyben, ezért amíg abban nem születik döntés, addig maradnak.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2013. november 21. 13:40
...a nyugati tipusú liberális demokrácia jogállami eszközeivel...üljünk le tárgyalni, mert az előző két-három év nem volt elég, se a bírósági határozat, sem a tulajdonos kikézbesített-átvett értesítése... Valaki szóljon má' a 2/3-osoknak, hogy az egyszerű utcaemberének egyik szeme sír, a másik dől a röhögéstől a magar "jogszolgáltató"-tól...
kaktuszvirág
2013. november 21. 12:28
Biztos,hogy bezárják,kell a hely a holokauszt emlékhelynek.
gyurmandia
2013. november 21. 11:22
Kicsit szerénytelen leszek amiért bocs, de annyira tudtam, hogy hisztéria és szájkarate lesz.
Viator
2013. november 21. 11:13
A kínaiak nyilván nem szívesen mondanak le a áfa és vámmentes százmilliókról...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!