Nyílt levél Bölcskei Gusztáv püspök úr részére

2013. november 04. 11:44

Elérkezett az ideje, hogy megkérdezzem: meddig szórhatja a gyűlölet magvait ifj. Hegedűs Lóránt lelkész úr a belvárosi református templomban?

2013. november 04. 11:44
Steiner Pál

Tisztelt Püspök Úr!

Az elmúlt napokban hazánk polgárainak közössége hitüktől, világnézetüktől, politikai szimpátiájuktól függetlenül talán a legbensőségesebb ünnepet élte meg. Emlékeztek az elhunyt hozzátartozóikra, barátaikra, azokra, akik valamilyen okból fontosak számukra.

Ezeken a napokon az emberek eltávozott szüleik, rokonaik, barátaik sírját keresik fel, lehet, hogy lakóhelyétől távoli temetőkben vagy más kegyhelyeken. Nem számítanak arra hogy, ízléstelen, sunyi, számos polgártársunkat mélyen sértő provokációval kell szembesülniük.

November 3-án, vasárnap a belvárosi Szabadság téri református templom főbejáratánál Horthy Miklós mellszobrát avatták fel. Püspök Úr ezt a tényt nyilvánvalóan ismeri, illetve azt is tudja, milyen felháborodást keltett a szoboravatás. E templomban teljesít szolgálatot ifj. Hegedűs Lóránt lelkész úr, akinek nevéhez és tevékenységéhez számos szélsőséges, antiszemita megnyilvánulás köthető. Belvárosi képviselőként, majd polgármesterként számos esetben találkoztam a lelkész úr hasonló törekvéseivel. Ezen a provokáción tehát meg sem lepődtem. Annál inkább döbbenetes az a tény, hogy a református hit templomában hirdethette nézeteit a Jobbik-frakció azon képviselője, aki fasiszta elődeihez méltóan újra listázni akarja zsidó származású honfitársainkat, igaz - egyelőre - csak a kormánytagokat és országgyűlési képviselőket.

Az sem lepett meg, ahogy a hivatalban lévő polgármester tiltakozik ez ellen a provokáció ellen, miközben az általa irányított, az ügyben illetékes hatóságok segítettek abban, hogy - nagy valószínűséggel törvénysértő módon - elhelyezzék a nácikkal együttműködő bűnös diktátor szobrát. Az meglepően bizarr, hogy ez a törvényszegés ifj. Hegedűs lelkész úr közreműködésével, a templomban történhetett meg. Ezért a belvárosi képviselőtestület MSZP-frakciója rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezi a törvénysértés megszüntetése és a felelősség megállapítása érdekében.

Tisztelt Püspök Úr!

Mély meggyőződésem, hogy az előzőekben leírt provokáció és törvénysértés az Ön tudta és jóváhagyása nélkül történhetett meg. Polgármesterként, hivatali időmben azt tapasztalhattam, hogy a Dunamelléki Egyházkerület egyházi és világi vezetői következetesen felléptek az emberi méltóságot és erkölcsöt sértő bűnös cselekedetek ellen, különösen kérlelhetetlenek voltak akkor, ha azt az egyház lelkésze követte el. Hiszem, hogy, ezt a gyakorlatot Ön is töretlenül folytatja.

Ezért tisztelettel kérem a Püspök urat, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy belvárosi és az ország valamennyi demokratájának méltóságát sértő szobrot távolítsák el. Az egyház önállóságának és függetlenségének tiszteletben tartása mellett is elérkezett az ideje, hogy megkérdezzem: meddig szórhatja a gyűlölet magvait ifj. Hegedűs Lóránt lelkész úr a belvárosi református templomban?

Püspök Úr elkötelezettségében és határozottságában bízva, tisztelettel,

Dr. Steiner Pál,
az V. kerület volt polgármestere

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2013. december 25. 20:51
Steiner elvtárs, nem nyílt leveleket kellene írogatnia, hanem az MSZMP Központi Bizottságán keresztül utasítania Miklós Imre egyházügyeket irányító államtitkárt, hogy a politikai rendőrség bevonásával alkalmazzanak retorziót a Hegedűssel szemben! Ja, hogy ezek az idők már lejártak?! Akkor maga meg mi a fenét keres egyáltalán a politikai színpadon?!
enmar
2013. december 25. 20:05
Mennyi az a valamennyi?
kjkj945
2013. december 25. 13:07
http://jordantimes.com/israels-parliament-bans-christmas-tree-display stei meddig????????
feketemacska
2013. december 25. 12:02
Sajnos be kell látnunk,hogy egy új korszak veszi a kezdetét. Sokkal károsabb,mint a bankok dúlása,pedig ők a tankok helyére jöttek. Nem fizikai halál vár ránk,hanem....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!