MSZP: A munkavállalók megélhetésének javítására kell koncentrálni

2013. november 16. 16:53

Az MSZP szerint a pártnak elsősorban a lakosság elszegényedése ellen kell küzdenie és a munkavállalók megélhetési helyzetének javítását kell elérnie.

2013. november 16. 16:53

Erről Balogh András, a szocialista párt volt elnökhelyettese beszélt szombaton, az MSZP több tömörülése és a Közmunkások Szakszervezete szociális témájú, zártkörű tanácskozásának szünetében. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, nem hisznek abban, hogy a piac képes megoldani a társadalom összes problémáját, ezért szerinte szükség van a hagyományos baloldali értékek képviseletére. Kiemelte, a hagyományos munkásság ma is létezik, sőt kibővült, mert ma már idesorolható szinte minden munkavállaló, valamint bérből és fizetésből élő. Balogh András hangsúlyozta azt is, hogy a létfeltételeikért küzdőkkel nem a demokrácia helyzetét kell megvitatniuk, hanem a megélhetési helyzetükön kell segíteniük.

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja arról beszélt, hogy mára két világ alakult ki: az egyikben a szocialisták találhatók a társadalmi szolidaritást és igazságosságot képviselve, míg a másikban a Fidesz, amely a „szegények pénzéből stadionokat épít és a gazdagokat támogatja”. Hangsúlyozta: Orbán Viktor miniszterelnök „alattvalóként” és nem szabad, gondolkodó állampolgárokként tekint a lakosságra. Korózs Lajos szerint ezt tükrözi a kormány „megfélemlítő” politikája is.

Kordás László, a Közmunkások Szakszervezetének főtitkára úgy fogalmazott, hogy a közmunkások a „munka ízét már érzik, a rántott húsét még nem”. Az érdekképviselő szorgalmazta a közmunkások bérkiegészítésének visszaállítását, ezzel szerinte fellendülhetne a helyi kereskedelem forgalma is. Az MSZP szombati rendezvényén a Munkásképviselet Alapítvány, az MSZP Baloldali Tömörülés Platform, az MSZP ifjúsági, továbbá munkás és érdekképviseleti tagozata, valamint a Közmunkások Szakszervezete vett részt.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulakman
2013. november 17. 10:19
Az az érdekes ,hogy mikor hatalmon voltak és valakik halvány utalást tettek a munkavállalók érdekeire azt mindig lesöpörték a gazdasági szereplők (főként a multik) érdekeire való hivatkozással , csak az fene nagy lóláb ne kandikálna ki a pofátokból. Egyébként beszédes ez 0 egyetértő lájk is amit kaptatok!!!
doncamillo
2013. november 17. 08:49
Azt a jó tehénnyalt, kipirosított drága édes anyukátokat, azt! Úgy, mint a 12 éves szoci uralom alatt, mi????!
kamasuka
2013. november 17. 08:02
Ezt csinálja éppen a kormány.
Zsolt75
2013. november 16. 23:49
Meg "világbékét"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!