Mégsem csúszik az online pénztárgépekre való átállás

2013. november 05. 10:18

A kormány korábbi döntésének megfelelően a PC-alapú, úgynevezett nagykasszák átállításának végső határideje 2013. december 31., tehát az átállás ideje a Népszabadság tegnapi információival szemben mégsem módosul jövő májusra.

2013. november 05. 10:18

Az NGM kiemelte: a jogkövető adózók érdekei azt kívánják, hogy a tárca ne adjon lehetőséget további halasztásra, ne tegye lehetővé, hogy egyes adózók kivonják magukat a kasszacsere kötelezettsége alól.

Ennek megfelelően nem módosul a határidő sem a kiskasszák, sem pedig a PC-alapú nagykasszák esetében. Ezért mindent megtesznek azért, hogy felgyorsítsák az online kapcsolatra képes pénztárgépek bevezetését. Számos adózó megtette már a szükséges lépéseket az új kasszák beszerzése érdekében, és egyre nő a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz bekötött kasszák száma is fűzte hozzá a minisztérium.

A minisztérium azt is közölte: tekintettel az átálláshoz kapcsolódó ellenőrzések tapasztalataira, a tárca olyan módosító javaslatot készít elő, amely alapján az adóhatóság szigorúan fel tud lépni azokkal szemben, akik nem hajlandók az új kasszák beszerzésére vagy beüzemelésére. Ez akár az üzlethelyiség bezárásával is járhat.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. november 06. 00:53
micsodi bevétel lesz a bankoknak, itt a kompenzáció :D
liberálzöld.
2013. november 05. 15:24
"Érik a narancs Ez a parancs"
ptiszai
2013. november 05. 14:09
tozo74! Terelsz te fideszes trol. Mennyit kapsz te ezért? Adataid hamisak, ugyanis 2012-ban is győzelmi jelentést adott le az EU-nak a kormányod a 9 hónapra, és mi lett belőle, he? -1.5 GDP növekedés. Itt van amivel dicsekedett a kormányod, és KAMPÁNYOLNAK benne, ugyanis 2006-ra hivatkoznak.Mi köze 2006-hoz? Tehát hamis az egész.Ja és költségvetési számokat előtte megváltoztatták, erre nem emlékszel? http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/allamhaztartasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/megfelelnek-a-varakozasnak-a-2013-szeptember-vegi-penzforgalmi-adatok
ptiszai
2013. november 05. 14:03
Hazudnak maguk is mint a hülye kormányuk. Szept 1. volt a határidő, majd dec. 31.Ez ki fog tolódni bőven májusra. Szar a rendszer. Az egyikben részt vettem, mint fejlesztő. Igazi magyar rendszer. Politikusok kitaláltak a rendszert, a szakmát kihagyták, nem kérdezték meg.Internetről bemásolták a speckót.Azóta megy a fotózgatás. Ezek veszik fel a milliós fizujukat, de megbízható pártemberek, ez a lényeg! Maszek világban takarítónak sem alkalmaznák a kormányhivatalokban rajtunk élősködő vezetőket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!