Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Joseph Daul lett az Európai Néppárt új elnöke

2013. november 13. 08:59

A Európai Néppárt EP-frakciójának vezetőjét a párt politikai gyűlésének fele választotta meg elnöknek.

2013. november 13. 08:59

A francia Joseph Dault, a párt európai parlamenti frakciójának vezetőjét választották meg kedden a múlt hónapban meghalt Wilfried Martens utódául az Európai Néppárt élére. Az elzászi politikus 124 szavazatból 112-t kapott a párt úgynevezett politikai gyűlésén.

Daul már egy ideje ellátta a pártelnöki feladatokat, nem sokkal halála előtt Martens neki adta át a pártvezetési teendőket.

Az elnökválasztást követően kiadott közlemény tanúsága szerint Daul amellett tett hitet, hogy folytatni akarja Martens „kiemelkedő munkásságát”, amely megítélése szerint Európa legbefolyásosabb politikai pártjává tette az Európai Néppártot. A párt vezetését Daul három pillérre, az egységre, a folytonosságra és a felelősségre óhajtja építeni.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gandras
2013. november 13. 10:51
Csak nehogy kiderüljön, hogy ô is a liberálbolsik embere...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!