Jobbikos polgármestere lett Tuzsérnak

2013. november 11. 08:23

A település korábbi független polgármesterének halála miatt tartottak időközi polgármester-választást vasárnap Turzséron. A voksolást ezúttal egy jobbikos jelölt, Ferkovics Tibor nyerte, rajta kívül csak független jelöltek indultak a választáson. A választás rendjének megzavarása miatt több bejelentés is érkezett, de a rendőrség szerint nem történt jogsértés.

2013. november 11. 08:23

A korábbi polgármester, Dankó József (független) halála miatt megtartott vasárnapi voksoláson hat független és egy jobbikos jelöltre adhatták le szavazataikat a tuzsériak. A leadott 1639 érvényes szavazat közül Ferkovics Tibor, a Jobbik jelöltje 591 voksot kapott, s megelőzte a 406 szavazatot gyűjtött, második helyen végzett Jónás Tibort. A győztes Ferkovics Tibor eddig önkormányzati képviselő volt. A harmadik helyen Lakatos Bertalan, a település alpolgármestere végzett, akire 344-en szavaztak vasárnap. A többi jelölt közül Pilcsák Csaba József 175, Nemes Tamás Endre 46, Szőke József 39, míg Jőrös Tibor Zsolt 38 voksot kapott.

A választás után Szép Béla, a település jegyzője tájékoztatta arról az MTI-t, hogy a helyi választási irodához több, a választás rendjének megzavarásáról érkezett bejelentés, s azok szervezett szállításról, illetve a voksolók által a szavazófülkében történt fotózásról szóltak. A jegyző hozzátette, hogy tudomása szerint két esetben rendőrségi eljárás is indul.

Fedor Rita, a szabolcsi főkapitányság szóvivője cáfolta ezt, s hangsúlyozta: a rendőrség jogsértés nem állapított meg, így természetesen nem indít eljárást a tuzséri időközi polgármester-választással kapcsolatban. Fedor Rita elmondta: a rendőrségre három bejelentés érkezett, azokat megvizsgálták, s az adatgyűjtés során megállapították, hogy semmilyen jogsértés nem történt a jelzett esetekben.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2013. november 11. 21:59
Nem kellene idehívni a svéd közszolgálati tévét, gyorsan csináljanak műsort, hogy lám, Magyarországon már kormányra került a fasizmus?! :)
Kvasztics Fedor
2013. november 11. 10:45
Tekinthetjük ezt is kormányváltó hangulatnak, csak éppen egy más irányba, mint azt a ballibek szeretnék.
kjkj945
2013. november 11. 10:35
"" 75%-a magyar, 25%-a cigány nemzetiségűnek vallotta magát."" Szép!?
egysegelem
2013. november 11. 10:12
Mo mindig is hajlamos volt a szelsosegekre, kulonosen nehez idoszakokban, mint a mostani, a szelsosegesek visszaszoritasanak legjobb modja a jo gazdasagpolitika. Ahogy no a jolet, javulnak a kilatasok az emberben levo gonosz hatalma is csokken, az emberek elkezdenek magukkal foglalkozni masok helyett, sajat eletuket, jovojuket tervezgetni es beteljesiten, ahelyett, hogy masokra irigykednenek vagy masok eletebe akarnanak beleszolni. Nem hiszek benne, hogy buntetessek, ket pofonnal, vagy ero alkalmazasaval vissza lehet szoritani a szelsosegeseket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!