Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Az MSZP-vel számoltatná el Bajnait a Fidesz

2013. november 23. 12:40

Kocsis Máté szerint „köztudott”, hogy amerikaiak pénzelik Bajnai Gordon pártját és annak holdudvarát, akik szerinte feltehetően politikai befolyásszerzésre is törekednek. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint mivel Bajnait meghívta szombati választmányi ülésére az MSZP, ez jó alkalom arra, hogy ezt a kérdést tisztázzák Bajnaival a szocialisták.

2013. november 23. 12:40

A Fidesz szerint köztudott, hogy homályos amerikai pénzügyi körök százmilliókkal pénzelik Bajnai Gordon pártját és annak holdudvarát, ezért felszólítják az MSZP-t, mint az Együtt-PM szövetségesét, hogy számoltassa el a volt kormányfőt ezekben a kérdésekben. Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati sajtótájékoztatóján kifejtette: amióta Bajnai Gordon visszatért a közéletbe, csaknem félmillió dollár érkezett a Haza és Haladás Alapítványhoz, és további mintegy 500 millió forintot kaptak a holdudvarukhoz tartozó „álcivil szervezetek” és internetes oldalak amerikai spekuláns pénzügyi köröktől, az amerikaiak feltehetően politikai befolyásszerzésre törekednek – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

Kocsis Máté emlékeztetett rá, hogy az MSZP szombati választmányi ülésére meghívták Bajnai Gordont is, így szerinte tisztázhatják vele a vitás kérdéseket. A kormánypárti politikus szerint elgondolkodtató, hogy miért éri meg Bajnai Gordont és körét pénzelni az amerikaiaknak, és ezért mit kérnek cserébe. „Ez nyilván nem karitatív támogatás” – fogalmazott. Kocsis Máté választ vár arra is, hogy összesen mekkora összegű támogatás érkezett az amerikaiaktól, és azt mire költötték. Egy kérdésre válaszolva a fideszes politikus elmondta, hogy ezek tisztázása elsősorban morális, nem jogi kérdés.

Egy másik témában feltett kérdésre válaszolva a Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a volt SZDSZ félmilliárd forinttal tartozik az államnak és további pénzekkel az önkormányzatok, közszolgáltatók felé. Álláspontja szerint az egykori liberális politikusoknak előbb rendezniük kell tartozásaikat és csak ezután próbálkozni újabb szerepvállalással a közéletben.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. november 23. 13:31
szadiszta II. De az előd tartozását miért is nem vállalja fel????
balbako_
2013. november 23. 13:00
Inkább azt kéne megkérdeznie, miért nem létezhet Magyarországon egy tényleges baloldali párt. Miért veszik a nyakukba (kinek a ráhatására) újra meg újra a neoliberális koloncot korábban az SZDSZ. most Banai és majdan a DK színeiben.
Felebarát
2013. november 23. 13:00
"Kocsis Máté szerint „köztudott”, hogy amerikaiak pénzelik Bajnai Gordon pártját és annak holdudvarát, akik szerinte feltehetően politikai befolyásszerzésre is törekednek. " ha most köztudott, akkor mi a baj vele? a fideszt köztudottan ki pénzeli?...jaj azt nem tudjuk... és ez nem Bajnai ajnározása, hanem ennyire nem lehet nulla kommunikáiót folytatni... köztudott, hogy nem köztudott, hoyg köztudott?
Felebarát
2013. november 23. 12:59
mit szed ez a Máté gyerek...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!