Nem indult el a csíkszékiek különvonata a menetelésre

2013. október 27. 09:28

Nem indult el vasárnap hajnalban az a különvonat, amelynek a csíkszéki tüntetőket kellett volna a Székelyek Nagy Menetelése helyszínére szállítani.

2013. október 27. 09:28
A nyolcvagonos szerelvény Marosfőről indult volna, és Csíkszéken végighaladva ezer-kétezer embert szállított volna Uzonba és Kökösre.
Veress Dávid, a Csíkszéki Székely Tanács elnöke elmondta: a Regiotrans vasúti társaság illetékesei közölték, hogy meghibásodott a mozdony, és a vonat csak az új mozdony megérkezése után, három óra késéssel tud elindulni. A szervezők ezért kénytelenek voltak módosítani a tervet, és a csíkszéki tüntetők autóbuszokkal, személygépkocsikkal indultak el a nagy menetelés helyszíne felé.
Ez kemény provokáció, de csak azért is ott leszünk a menetelésen. – jelentette ki Veress. Hozzátette, vissza fogják követelni a magántulajdonban levő vasúttársaságtól a szállításra már kifizetett díjat.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. október 27. 16:51
Provokáció, ha bedöglik a mozdony? Hát meglehet, de amúgy meglehetősen életszerű. Látott már valaha valaki pontosan közlekedő vonatot?
bini
2013. október 27. 10:50
A hírekbe hallottam, hogy eljutottak a csikiek a menetre más megoldást találtak. (negyven busz ment értük). Az összefogás müködött.
Berecskereki
2013. október 27. 10:43
Útdíjat fizettetnének a székely menetelőkkel „Akadályokat próbál gördíteni a román útügyi társaság a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által október 27-re meghirdetett székelyek nagy menetelése útjába – derül ki a szervezet által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből. Az egységes és autonóm Székelyföld követelésének képviseletére kezdeményezett október végi felvonulás szervezői közölték, hogy az Országutak és Autópályák Országos Társasága Részvénytársaság egy miniszteri rendeletre hivatkozva bizonyos díj befizetéséhez köti a 45 kilométeres tiltakozó felvonulás engedélyezését. Izsák Balázs SZNT-elnök elmondta, a hivatkozott rendelet szerint mintegy 28 ezer eurót követelnek tőlük.” http://www.kronika.ro/erdelyi-hirek/akadaly-a-szekely-meneteles-utjaban
potyka
2013. október 27. 09:40
Gyurcsány baszta el a mozdonyt direkt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!