Herczog: Az MSZP-nek nem lehet köze a Tavares-jelentéshez

2013. október 08. 09:20

Herczog Edit szerint az MSZP-s EP-képviselők mindent megtettek, hogy a Tavares-jelentés ne Magyarországot ítélje el.

2013. október 08. 09:20

Az MSZP-nek a Tavares-jelentéshez nem lehet köze” – jelentette ki Herczog Edit a HírTV Magyarország élőben című műsorában, utalva arra, hogy a jelentést az EP képviselői készítették el és szavazták meg. Az MSZP EP-képviselője szerint neki és képviselőtársainak az volt a dolga, hogy kiszedjék szavazataikkal „mindazon módosító indítványokat, melyeket mások nyújtottak be, és egyértelműen Magyarországot ítélték volna el”.

Herczog szerint félreértették szavait, mivel ők azon jelentés elfogadtatásáért tettek meg sokat, mely nem tartalmazta a szankciókat. Az MSZP-s képviselő szavai szerint Rui Tavares több mint másfél évig dolgozott a jelentésen, és őt kellene megkérdezni, pontosan milyen forrásokból merített. „Az ő jelentéstervezetéhez érkezett több mint kétezer módosító indítvány” – fűzte hozzá Herczog. Szerinte „az MSZP egyértelműen állást foglalt, hogy semmit nem szavazhatunk meg, ami a magyar embereknek árt”. 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalámis hegedű
2013. október 09. 09:28
Rui Tavares portugál EP-képviselő sértőnek és helytelennek tartja, hogy Orbán Viktor kormányfő a magyar törvényhozásban az Európai Parlamentet, mint Magyarország ellenfelét említette. Lapunknak nyilatkozva úgy vélte, "ezek nagyon súlyos szavak, s téved, aki azt hiszi, hogy külföldön nem hallják meg, s nem lesz hatása Magyarország és az Európai Unió párbeszédére". A független EP-képviselő továbbra is foglalkozik a magyar jogállamiság problémáival, s jelezte: számos fontos változtatásra készül az Európai Bizottság, s ezek nem jöhettek volna létre a Tavares-jelentés nélkül.
szalámis hegedű
2013. október 09. 08:17
Látom az senkit nem zavar, hogy a Tavares bizottság előkészítését végző csapat alelnöke a fideszes Gál Kinga volt. Talán őt kellene megkérdezni hazaárulás ügyben. Ő többet tudna mondani.
Magyarvagyok?
2013. október 09. 08:09
Számomra a FIDESZ szánalmas figyelem elterelő manőveréről van szó. Döbbenetes, hogy van ma ember aki, a rossz hír hozóját kívánja megbüntetni. A szóban forgó jelentésben leírtak valóság tartalmáról, nem esik szó. Arról, hogy joggal foglalkozik e az UNIÓ azzal amit művelnek a 2/3-ad birtokában a Viktor vezér holdudvarába tartozók. Ha más országokból kapnánk hasonló híreket, mondjuk valamelyik szomszédunk háza tájáról, minket nem érdekelnének? A FIDESZ-t zavarják a tények, ezért nem róluk beszél. Amit csinálnak az az Ország és a Nemzet érdekei ellen valóak. Céljuk a saját zsebük megtömése, hatalmuk megszilárdítása.
HSL
2013. október 08. 23:01
peeeeeeersze, hogy nincs... meglehet ott se voltak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!