A Jobbik izraeli és orosz mintára tartaná nyilván az „ügynök szervezeteket”

2013. október 04. 08:25

A Jobbik javaslata értelmében külön nyilvántartást kéne vezetni azokról a politikai tevékenységgel is foglalkozó civil szervezetekről, amelyek évi több mint egymillió forintos támogatást kapnak külföldről.

2013. október 04. 08:25

Volner János Az Estében arról beszélt, hogy azért nyújtották be ilyen értelmű határozati javaslatukat, hogy „megóvják a választások tisztaságát és az ország szuverenitását”. A képviselő Bajnai Gordon Haza és Haladás Alapítványát hozta fel konkrét példaként, mint külföldről pénzelt szervezetet. Volner szerint javaslatuk orosz és izraeli mintára készítették el. A műsorvezető kérdésére alaptalan találgatásnak minősítette, hogy a Jobbik korábban szintén jelentős külföldi támogatásokat kapott volna.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2013. október 04. 17:15
A határon túli MAGYAR szervezetek MAGYARORSZÁGI támogatása egy dolog. IDEGEN szervezetektől elfogadott támogatás megint más dolog. A kettő összemosása ostobaság.
afterall33
2013. október 04. 13:10
Én meg nem adnék pénzt semmilyen "civil" szervezetnek sem.A külföldi támogatást is limitálnám a működési költség erejéig. Mindenki osztogassa a saját pénzét, ne a másét. Elképzelem Széchenyit, amint civil szervezetet "gründol"hogy állami lóvéhoz juthasson.:D
perszekutor
2013. október 04. 13:03
==A Jobbik izraeli és orosz mintára tartaná nyilván az „ügynök szervezeteket”== Az egyes sorszám alatt saját pártjuk 'vezérkarát' kellene bejegyezniük. Micsoda pofátlan ügynök-provokátor banda ez!
Taxin
2013. október 04. 12:51
"Dr. Morvai Krisztina, mint azt könyve elõszavában is írja, büntetõjogászként találkozott azzal a jelenséggel, amelynek nincs neve. „A szakirodalomban családon belüli erõszaknak, otthoni erõszaknak, partnerbántalmazásnak nevezik. Úgy gondolom, ezek a kifejezések nem kellõen tükrözik azt a tényt, hogy a házasságon (vagy élettársi kapcsolaton) belüli erõszakos cselekmények, bántalmazások esetében szinte kivétel nélkül férfi az elkövetõ, és nõ a sértett. Ezért nevezem a jelenséget annak, ami: feleségbántalmazásnak.” – Borzasztó volt olvasni az aktákban – mondja –, hogy délelõtt a nõ még segítséget kért a rendõrségtõl, délután agyonverték. Emberek, gyerekek életérõl van szó, kell, hogy tegyünk valamit a védelmükre. Ehhez a valamihez az empátiáján kívül megvolt az elõképzettsége. A 90-es évek elején részt vett a Feminista Hálózat összejövetelein. Fulbright-ösztöndíjjal a madisoni egyetem vendéghallgatója volt, ahol jó légkört talált, nõbarát segítõszervezetekkel ismerkedhetett. Az USA-ból egyenesen Strasbourgba repült, az Emberi Jogok Európai Bizottságában dolgozott, jogászként. Hazajövetele után tanítani kezdett az ELTE Jogi Karán. Jelenleg is ott tanít, a büntetõjogi tanszéken, adjunktusként. Indított egy kurzust a nõk elleni erõszakról. A hallgatók közt meglepõen sok volt a férfi. Látogattak anyaotthonokat, akkor szembesült azzal, hogy milyen iszonyatos jogfosztottság az, amit a bántalmazott nõk és gyerekeik megélnek. Az 1996/97-es tanévben indította el a Jogklinika elnevezésû, speciális kollégiumot, amelyben van elméleti képzés a nemek közötti diszkriminációról, a nõk elleni erõszakról, a bántalmazott nõkre vonatkozó jogszabályokról, és van egy gyakorlati rész, amelynek keretében a hallgatók rendszeresen látogatnak anyaotthonokat, az ott lakókkal kapcsolatokat alakítanak ki, segítik a nõket a különbözõ hivatalos ügyeik intézésében. A Jogklinika hallgatói nemcsak leendõ jogászok, hanem bölcsészek, szociológusok, pszichológusok, szociális munkások, rendõrtiszti hallgatók, akik mindennapos munkájuk során találkozni fognak bántalmazott nõkkel. 1995–98-ban végezte azt a kutatást, amelynek eredményeként megszületett a könyv. A Nõi és Gyermekjogi Kutató és Oktató Központ Alapítványt, amelynek célja, hogy alapvetõ kutatásokat folytassanak mindkét csoport helyzetével kapcsolatban, 1998 decemberében jegyezték be. Az alapítvány minden hazai szervezettõl független, csak külföldre nyújtanak be pályázatokat. http://www.esely.org/kiadvanyok/2001_3/SZASZ.pdf http://nonprofit.hu/content/n%C5%91i-%C3%A9s-gyermekjogi-kutat%C3%B3-%C3%A9s-oktat%C3%B3-k%C3%B6zpont-alap%C3%ADtv%C3%A1ny
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!