Terroristaként kezelhetik a fémtolvajokat

2013. szeptember 30. 09:45

A lopásukkal közüzemek működését, és ezáltal emberéleteket veszélyeztető fémtolvajok a jövőben öttől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel számolhatnak, ha a parlament elfogadja a fémtörvényhez kapcsolódó Btk.-módosítást.

2013. szeptember 30. 09:45

A Magyar Nemzeti szerint még az ősszel módosíthatják az új fémtörvényhez kapcsolódóan a Büntető törvénykönyvet. A szigorítás gyakorlatilag terroristaként kezeli azokat a fémtolvajokat és orgazdákat, akik tevékenységükkel emberéleteket veszélyeztetnek. Az ő büntetésük a legenyhébb esetben öt év szabadságvesztés, súlyosabb esetben azonban akár húsz évig terjedő börtönbüntetés is lehet.

A szabályozás a tolvajokat segítő kereskedőkkel sem bánik kesztyűs: ők ötmilliós bírság, s engedélyük életre szóló elvételével számolhatnak.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Grüezi
2013. szeptember 30. 19:17
Ujabb kiherelt Jobbikos javaslat... Majd akkor lesz terroristakent kezelve, ha kivagjak sziberiaba havat lapatolni.
Taxin
2013. szeptember 30. 14:15
A kocogó családanyák gyilkosait is kezeljék terroristaként.
Valandil
2013. szeptember 30. 14:06
A sok rejtett erőforrás fel sem fogja, hogy a vasúti biztosítóberendezés megrongálása életeket veszélyeztet. Eddig is meg lehetett volna vádolni az elkövetőket terrorizmussal, de mivel nem arra irányult a cselekvés, ezért soha nem alkalmazták (pedig volt 1-2 érdekes baleset (vagy majdnem baleset) az elmúlt 20 évben). Viszont most már jó lenne, ha a fémfelvásárlókat is lecsuknák (meg bezárnák a telepet), bár ez annyira pénzes dolog (politikusoknak/rendőröknek zsebbe), hogy nem lesz továbbra sem bajuk.
Tikva
2013. szeptember 30. 13:40
A főcímhez: nem hiszek benne.Veres (rezes) jános volt pénzügyminiszter is szabadabb,mint valaha,csak a "rugókovács" végzettségű kabai nevű barátját ültették le...(a kisbetű a neveknél nem véletlen).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!