PSZ: Kaotikus állapotok uralkodnak az iskolákban

2013. szeptember 23. 11:42

A Pedagógusok Szakszervezete szerint három héttel az iskolakezdés után is kaotikus állapotok vannak az iskolákban a köznevelési törvény tanévkezdéskor életbe lépett több változása miatt.

2013. szeptember 23. 11:42

Ezt Galló Istvánné mondta hétfőn az MTI-nek, kiemelve, hogy az új munkaszervezési formát nem próbálták ki előzetesen, s nem volt elegendő idő a felkészülésre. A problémák között említette, hogy a tankerületi vezetők az esetlegesen üres státuszokat nem töltik fel, nem vesznek fel pedagógusokat.

Az érdekvédő szerint a kormány először tudatosan megosztotta a társadalmat, most pedig a pedagógusokat, akik az új életpályamodell kapcsán szembesülnek azzal, hogy nem ismerik el az általuk végzett többletmunkát.

A szakszervezeti vezető hozzátette: a várható problémákra már két évvel ezelőtt, az új köznevelési törvény elfogadásakor felhívták a figyelmet.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. szeptember 23. 15:36
"PSZ: Kaotikus állapotok uralkodnak az iskolákban" Ha eltévedsz Budapesten, az nem a város káosza, hanem a fejedben zavarodnak össze a dolgok. Ha a közoktatásban kiépülő rendet nem értitek, vagy nehezen viselitek, magatokra vessetek. Gyertek és kérjetek korrepetálást. Szívesen segítek a rászorulóknak a fejükben eloszlatni a káoszt.
Oscar Rionavelli
2013. szeptember 23. 12:35
Ilyen sok öreg pedagógus olvassa ezt a blogot? :-)) Inkább a nebulókkal foglalkoznának tisztességgel.
Zsolt75
2013. szeptember 23. 12:32
Azért az mindenképp érdekes húzás volt, hogy iskolakezdés előtt 1 nappal egy komplett szakmát kihúztak a törvényből...
Oscar Rionavelli
2013. szeptember 23. 12:18
A kaotikus állapot alatt természetesen csak a bérek új rendszer szerinti szabályozását értik. hogy egyébként a tanulókkal mi lesz, az nem fontos. Nem tetszik nekik a fizetés? - Majd levezetik a dühüket a diákokon. A lényeg egyébként az, hogy az eddigi rendszerben a régi tanárok annyi túlórát, plusz munkát írtak be, amennyit nem szégyelltek, a fiatal tanárok meg semmit. A kormány a régi tanárok kárára rendezte a helyzetet úgy, hogy lehetetlenné tette a sumák órák beírását. Így a tanárok béremelése elsősorban a fiatal tanároknak jött jól, és bizony az őskövületek megszívták, mert megszűnt a mellékes. Aki eddig korlátlan mellékessel számolhatott, az joggal elégedetlenkedhet. Mert az ilyen emberek az alapfizetésük dupláját (!!!) is megkeresték havonta, miközben a fiatal kollégák éhbért kaptak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!