NGM: Finomhangolás várható az adópolitikában

2013. szeptember 25. 16:24

Az adórendszerben az elmúlt három évre jellemző nagyléptékű, gyors eredményt hozó intézkedések helyét a hosszú távú, stabilitást jelentő finomhangolás veszi át – hangsúlyozta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten.

2013. szeptember 25. 16:24

A SZAKma folyóirat és a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ közös szervezésű konferenciáján Pankucsi Zoltán megerősítette: a 2013 januárjáig felállt adószabályok összessége nagyjából azt az adószerkezetet tükrözi, amelyet a gazdaságpolitika hosszú távon fenn kíván tartani. Megismételte: az idén „forradalmi változásokra” a tárca nem készül, ahogy új adók bevezetésére, vagy adóemelésre sem. Az eredmények közé sorolta, hogy az egykulcsos személyi jövedelemadó és a családokat segítő kedvezmények 2011-ben, tavaly és várhatóan az idén is nagyságrendileg 500 milliárd forintot hagynak a családoknál, amelynek forrását részben a bankadó és a szektorális különadó teremtette meg. Jól látszik egyfajta jövedelemátrendeződés, ami bizonyos szektorok extraprofitjából a családoknak adott többletbevételeket – mondta.

A sikerek közé sorolta a munkahelyvédelmi akciótervet is, amelyben júliusig 65 milliárd forintot elérő adókedvezményt vettek igénybe a foglalkoztatók. „Hatvanötmilliárd forintot hagyott a kormány a munkáltatóknál abból a célból, hogy a veszélyeztetett munkahelyeket stabilizálja” – mondta. Hozzátette, a program sikerét mutatja, hogy a tárca számításai szerint nagyságrendileg 740 ezer munkavállaló tarthatta meg munkahelyét a munkáltatói adókedvezményeknek köszönhetően. (A program a 25 év alattiakra, 55 év felettiekre, kismamákra vonatkozik, illetve a tartós munkanélküliek munkába állásának segítését is szolgálja.) Hozzátette, hogy ez csak az első hét hónap adata, amely év végére tovább emelkedik.;

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IgazságosIzomViktor.
2013. szeptember 25. 22:03
Finomhangolás ühü.Az lenne a legjobb finomhangolás ha a milliomos nem 16% adót fizetne.Finomhangolás.Beszarok.Az egésznek a kiindulási alapja rossz és igazságtalan.
pedroamigo
2013. szeptember 25. 19:36
Aham. Egyszeri. Nagyarányú...
freehckr
2013. szeptember 25. 18:44
„a 2013 januárjáig felállt adószabályok összessége nagyjából azt az adószerkezetet tükrözi, amelyet a gazdaságpolitika hosszú távon fenn kíván tartani” Pontosan ezért számoltam fel minden legális, bejelentett vállalkozásomat. Az nem elég, hogy a munkabéreket EU rekord mértékben adóztatják, de még a fogyasztási adók mértéke és száma is rekord. Aztán a bejelentett munkavállaló fizetésének közel a kétharmada, amennyit összesen elvonnak a keresetekből egyből fejest ugrik a rekord kormányzati korrupcióba, miközben nincs közbiztonság, nincs infrastruktúra, nincsenek utak, nincs tömegközlekedés, nincs vasút... nincs semmi. Hát az anyátok retkes picsáját...
rezsirizsa
2013. szeptember 25. 16:44
Jön a finomhangilás. Finoman és csendben további nemmegszorítások jönnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!