MSZP: A kormány a rezsicsökkentés többszörösét veszi el

2013. szeptember 13. 16:53

Az MSZP szerint a kormány a rezsicsökkentéssel biztosított kedvezmények többszörösét veszi el az emberektől a szolgáltatók áthárított különadóival, valamint a magas élelmiszerárakkal.

2013. szeptember 13. 16:53

Burány Sándor, a szocialista párt országgyűlési képviselője beszélt erről pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Kiemelte, a kabinet politikája miatt olyan magasra emelkedett a mindennapi megélhetés költsége, hogy a lakosságnak már összesen 124 milliárd forintos tartozása van a villany- gáz és távhőszolgáltatók felé. Az ellenzéki politikus szerint ennek oka, hogy az emberek élelmiszerszükségletük beszerzése után már tudják fizetni rezsijüket.

Az MSZP ezért ismételten arra szólítja fel a kormányt, hogy csökkentse drasztikusan, huszonhétről öt százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját – fejtette ki Burány Sándor, aki szerint a lakosság megélhetését csak így lehetne ténylegesen javítani. A szocialista politikus szólt arról is, hogy a kormány „csókosainak minidig jut”, amit szerinte az Index hírportál napközben megjelentett cikke is bizonyít.

Az internetes oldal szerint a Hortobágyi Nemzeti Park egy 800 hektáros legelőjére kiírt pályázatán, a megyei földalapkezelő vezetője, volt fideszes képviselő, a Hajdú-Bét ügy legismertebb károsultja, Ónodiné Demeter Éva családi cége volt a legnagyobb nyertes. Burány Sándor szerint Ónodiné pályafutásából világosan látszik, hogy „ezer szálon kötődik a Fideszhez”. „Úgy tűnik nincs olyan vastag bőr a fideszesek arcán, hogy ne tudna vastagodni még egy-egy réteg” – fűzte hozzá a képviselő.

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalámis hegedű
2013. szeptember 13. 21:33
MSZP: A kormány a rezsicsökkentés többszörösét veszi el. De hogy a fideszesek eszét teljesen, az tuti!
IgazságosIzomViktor.
2013. szeptember 13. 20:12
kb 80% al csökkent az életszínvonal 2010 óta,ebből 10,most majd már 20 % ot adnak vissza..Ja és gazdasági alapja nincs az egésznek.Elkobozzák a dúsgazdag szolgáltatóktól,és szétosztják a hasznot.Főleg a gazdagok között,akik ráadásul 16% jövedelemadót fizetnek 42% helyett.Ez az Orbáni igazságosság,és közteherviselés.
cutcopy
2013. szeptember 13. 18:57
Tehát a szocik azért sarcolták közvetlenül az embereket, nehogy a szolgáltatók esetleg áthárítsanak valamit rájuk..
OrangeOrder
2013. szeptember 13. 17:50
"Az MSZP ezért ismételten arra szólítja fel a kormányt, hogy csökkentse drasztikusan, huszonhétről öt százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját " - Mint amikor 20-ra csökkentettétek, majd megint 25-re? :) Pofátlan gecik. Nagyon nyomja mindenki ezt a szöveget, sokkal jobban tudja, hogy nekem hó végén mennyi maradt 2009-ben, meg idén :DDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!