LMP: Állami vezetőknek és kormánytisztviselőknek ne lehessen offshore tulajdona!

2013. szeptember 16. 17:14

Az LMP olyan törvényjavaslatot fog benyújtani, ami állami vezetők és kormánytisztviselők esetén megtiltja az offshore tulajdont – derül ki az MTI-hez hétfőn eljuttatott, a párt két társelnöke által jegyzett közleményből.

2013. szeptember 16. 17:14

Szél Bernadett és Schiffer András ennek kapcsán arra emlékeztet, hogy az LMP korábban írásban kérdezte a miniszterelnököt, „mikor űzi ki a kormány az offshore lovagokat az államigazgatásból”. Közleményük szerint Orbán Viktor helyett Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter küldött választ, „melyben bemutatta az offshore ellenes kormányzati fegyverek széles palettáját, az üres szavaktól kezdve a szómágiáig”.

Azt a véleményüket is hangsúlyozzák, hogy miközben a fejlesztési miniszter „bőszen mantrázza”, hogy a kormány határozott lépéseket tett a közpénzek és magánvagyonok adóparadicsomokba menekítése ellen, „a hazai offshore lovagok zavartalanul portyáznak a kedvező adózású offshore területeken”.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2013. szeptember 16. 22:44
Ez az új/régi LMP-s (is) ötlet remek, lenne, ha nem lenne egy egyszerű populista lúzung. amúgy maga az LMP is offshore-támogatásokból él... http://www.offshore-online.net/Mire+jo+egy+offshore+ceg.htm Az EU-ban nem lehet megtiltani az offshore cégek létrehozását...senkinek. Ugye senki nem hitte el, hogy Gyurcsány meg a Bajnai havi 1 Ft-ért vállalták a miniszterelnökség nehéz terhét...miközben megesküdtek, hogy fölfüggesztettek minden üzleti tevékenységet és kiléptek gazdasági érdekeltségeikből...bla-bla-bla.. - Magyarországi gazdasági társaság adómentesen fizetheti ki az adózás utáni eredményét off-shore cég tulajdonosa részére. - Az off-shore helyszínek legtöbbjén a cégbíróság nem tartja nyilván a tulajdonosok adatait. - Az Off-shore cég magyarországi ingatlanának értékesítése adómentes. - Az Off-shore cég magyarországi gazdasági társaságban lévo üzletrészének értékesítése adómentes. - Az Off-shore cégnek nem kell fizetnie Magyarországon kamat- és árfolyamnyereség adót. - Lehetoség van arra, hogy külkereskedelmi tevékenységbol származó nyereség off-shore cégben realizálódjon. - Jogdíj kifizetése off-shore cég részére adómentes Magyarországon. - Az Off-shore cégek részére biztosított a hajó-regisztrálás.
Toportxán tiszteletes
2013. szeptember 16. 20:47
Narancsoffshorkkok szorgalmasan qrják szét a NER-t,a hasznos idiótáik meg tapsikolnak nekik.40 milliárdot már a MOL plakett visszavételekor bezsebeltek,lapítanak azóta is mint libaszar a fűben?!Komoly börtönfrakciójuk lesz hamarosan!
fofo
2013. szeptember 16. 20:20
Mert most van? Sorolja, kinek? Amikor Simor még pozicióban volt, ez nem volt gond? Bajnaival és családjával mi a helyzet? LMp-seknek lehet? Egyáltalán másnak miért lehet? Ez nem adócsalás? Ha nem, akkor kormányon lévőknek miért nem lehet? Össze-vissza beszél ez a fazon, próbál népszerű ötletekkel előállni, de arra ügyel, mivel ők sesem kerülnek kormányra, hogy maguk elől ne zárjanak el minden lehetőséget. Tkp azt is mondhatta volna, hogy Fideszeseknek nem lehet! Nagyon ügyes!!!! Már megint ők járnának jól!
HSL
2013. szeptember 16. 19:24
mátyás király alatt bécs magyar város volt, ergo az ottani számla nem ofsór, max ofsógor, no
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!