Lehallgatták a budapesti litván nagykövetet

2013. szeptember 01. 10:44

A budapesti és bakui litván nagykövetet visszahívták, miután egy telefonbeszélgetésük felkerült a YouTube-ra. A két diplomata az azeri gyilkos ügye miatt kapálózó magyar diplomáciáról is beszélgetett. A Külügyminisztérium szerint nincs magyar szál – írja a hvg.hu.

2013. szeptember 01. 10:44

Visszahívták Renatas Juška budapesti és Artūras Žurauskas bakui litván nagykövetet, miután több kettejük között illetve másokkal folytatott telefonbeszélgetésük felkerült a YouTube-ra – írja a hvg.hu. A két diplomata többek között arról beszél, hogy a magyar diplomácia az Egyesült Királyság után és Lengyelországgal párhuzamosan Litvániát is megkereste, hogy közvetítsen Magyarország és Örményország az azeri baltás gyilkos kiadása és a diplomáciai kapcsolatok megszakadása után. Renatas Juška a beszélgetés során erről szólva úgy fogalmazott: „egyáltalán nem kívánatos, hogy a magyarok (Litvánia számára - a szerk.) bárkivel megrontsák a viszonyt”.

A litván ellenzék arra gyanakszik, hogy a két nagykövet beszélgetését az oroszok hallgatták le.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vidorka
2013. szeptember 01. 18:09
Lehallgatták? ...és? Az sokkal érdekesebb hogy ki hallgathatta le? Logikailag csak a magyarok lehettek!!!! ...de akkor meg áruló van a Hivatalban!!!! ....vagy valami "maszek" UD-s és üzletelt a felvétellel. Volt már ilyen! Az hogy kiadták a gyilkost? ...de hát a Fidesz a gyilkosok pártján áll. Mit kell ezen rágódni? Ez ma már köztudott!
MacElek
2013. szeptember 01. 13:50
A hír nem az, hogy lehallgatták. Hanem, hogy kiderült.
balint60
2013. szeptember 01. 12:36
A hír pozitív oldala, hogy a kormányzat legalább felismerte, orvosolni kellene az "elbaltázott" kiadatási ügy okozta problémákat. Sokatmondó azonban, hogy ezen igyekezetéhez mennyire nem talál közvetítőt a kormány, ami ékesen bizonyítja az Orbán-kormány elszigeteltségét és szövetségeseink OV politikájáról megnyilvánuló véleményét.
Locassen
2013. szeptember 01. 11:26
"Magyarország eddig is a nemzetközi jogi eljárásrendet követte az azeri kiadatási ügyben, ezután is ezt teszi, és nem tulajdonít különösebb jelentőséget az ennek nyomán kialakult vitának: “higgadtan és nyugodtan vesszük ezt tudomásul” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten újságíróknak." higgadtan és nyugodtan...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!